Egemen Bağış hakaretten mahkum edildi

17 Aralık büyük rüşvet operasyonu sonrası istifa etmek zorunda kalan eski AB Bakanı Egemen Bağış, TBMM Genel Kurul görüşmeleri sırasında “Şerefsiz” diye bağırdığı CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’a 2 bin 100 TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Egemen Bağış hakaretten mahkum edildi
Çıray, Meclis Genel Kurulu’nda 5 Mayıs 2014’de Bağış hakkında verilen soruşturma önergesinin görüşmelerinde “Şapkadan tavşan çıkarmayı her daim başaran bu iktidar, Rıza Sarraf'ı hapisten çıkarmayı başarmıştır. Yasal takiple elde edilen ses ve görüntü kayıtlarına göre Egemen Bağış'a 1,5 milyon dolar rüşvet verdiği iddia edilen Rıza'dan söz ediyorum” demişti. Bağış’ın CHP’yi darbecilikle suçlaması üzerine tartışma çıkmıştı.

ÇIRAY ANISINI ANLATTI
Bunun üzerine Çıray, 5 Bağış’ın tepkisine neden olan şu anısını anlatmıştı:

“2000 ya da 2001 yılındaydık, Ereğli Demir Çelik fabrikalarının yönetim kurulu üyesiydim, benimle birlikte Kenan Paşa'nın damadı da orada yönetim kurulu üyesiydi. Bir gün bana geldi ‘Seni birisiyle tanıştırmak istiyorum’ dedi. ‘Kim?’ dedim, ‘Türk-Amerikan Dernekleri Başkanı. Orada, Amerika'da yürüyüş yapılacakmış, bizden de yardım talebi var, tanışırsan seveceksin’ dedi. ‘Peki, sizin tanışıklığınız nerden geliyor?’ dedim. ‘Kenan Paşa Amerika'ya geldiği zaman teşrifat işlerine o bakar’ dedi. Şimdi, sen Kenan Paşa'nın teşrifatçılığını yapacaksın, sonra geleceksin burada ‘O darbeci, bu darbeci’ diye palavra atacaksın. Yani, bu iki yüzlü siyasetin varacağı nokta bu kadar mı?”

''ŞEREFSİZSİN YALANCISIN''
Bu anıyı anlatmasının ardından tartışma büyüdü ve Bağış, Çıray’a “Şerefsizsin, yalancısın” diye bağırdı. Çıray da hakaret nedeniyle Bağış hakkında tazminat davası açtı. Ankara 24. Sulh Hukuk Mahkemesi, Bağış’ı 2 bin 100 lira tazminat ödemeye mahkum etti.

''O GÜCE BEL BAĞLAMASINLAR''
Çıray mahkeme kararı sonrasındaki açıklamada, “Dört Bakan Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylamalarda Yüce Divan'a gitmekten şimdilik kurtuldular. Fakat her geçen gün içten içte biraz daha çürüyen bu çürük güce fazla bel bağlamasalar iyi olur. Egemen Bağış’ın mahkeme tarafından bana tazminat ödemeye mahkum edilmesi bunun bir göstergesidir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.