Ekonomi Bakanı Fuat Avni'yi açıkladı

Medya Fuat Avni'nin Emre Uslu olduğunu iddia ederken Bakan Nihat Zeybekçi Fuat Avni'nin "hayali bir kişilik" olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı Fuat Avni'yi açıkladı
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "(Twitter'deki 'Fuatavni'nin iddiaları) Hayali kişilere cevap mı verelim" "Yapılan o saldırılarla, hakaretlerle ilgili sayın cumhurbaşkanımız cevap vermiştir. Ama ben orada adı geçen şahısla ilgili, onu hayali bir kişi olarak görüyorum. Türkiye'de ekonomi yönetimi hayali varsayımlarla yönetilmez"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul'da düzenlenen Türkiye-İngiltere JETCO 5. Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"HER TÜRLÜ ÖVGÜNÜN ÜZERİNDEDİR"
"Şah Fırat" operasyonuyla ilgili soruya cevap veren Zeybekci, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk hükümeti çok başarılı birş ekilde, bizim için çok önemli olan Süleyman Şah türbesinin riskli bölgeden alarak daha güvenlik bir bölgeye taşınması bence her türlü övgünün üzerindedir ve başarılı bir operasyondur" dedi. Bakan Zeybekci, "Tereyağından kıl çeker gibi yapılmış bir çalışma" diye konuştu.

"ONU HAYALİ BİR KİŞİ OLARAK GÖRÜYORUM"
Twitter'deki "Fuatavni" adlı hesaptan yazılan İş Bankası'yla ilgili bir soru üzerine Bakan Zeybekci, "Hayali kişilere cevap mı verelim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hesaptan yazılanlara cevap verdiğinin hatırlatılması üzerine Zeybekci, "Orada siyasi bir yaklaşımla, sayın cumhurbaşkanımıza yapılan o saldırılarla, hakaretlerle ilgili sayın cumhurbaşkanımız cevap vermiştir.

Ama ben orada adı geçen şahısla ilgili, onu hayali bir kişi olarak görüyorum. Türkiye'de ekonomi yönetimi hayali varsayımlarla yönetilmez. Türkiye'de İş Bankası Türk banka sisteminin en önemli aktörlerinden biridir, böyle hayali söylemlerle de yıpratılmayacak kadar güçlüdür" ifadesini kullandı.

"ORAN ŞU OLACAKTIR DEMEM DOĞRU DEĞİL"
Faiz indirimiyle ilgili beklentisi sorulan Bakan Zeybekci, "Oran şu olacaktır demem doğru değil. Katlanmış olduğumuz bu faizi, Türk ekonomisinin katlanması gereken bir faiz oranı olarak görmüyoruz" yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.