Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, "Demirtaş kaşınıyor" başlıklı yazısında çözüm sürecini kimlerin neden istemediğini yazdı.Hükümetin hazırladığı Güvenlik paketi için "kıyameti koparacağız sokakta mitinglerimizle, yürüyüşlerle engellemeye çalışacağız." diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tepkilerin odağında.

Demirtaş'a yüklenen yazarlardan birisi de sözünü sakınmayan yazılarıyla bilinen Ardıç'tı. Yazara göre Demirtaş, Öcalan'ı "tahtından indirip" Kürt lideri olmak istiyor.Asıl amacın Öcalan ve Erdoğan'a barış yaptırmamak olduğunu iddia eden Ardıç, yazısına böyle devam ediyor:

"DEMİRTAŞ'IN ARKASINDA HOCA EFENDİ VAR"

"Selahattin Demirtaş'ın arkasında, Erdoğan'ı yoketmek isteyen Hocaefendi var. Aynı zamanda Hocaefendi'ye de hizmet veren ve ayrıca Kürt bağımsızlığı isteyen bir avuç Türk mollası ve yazarı var.Bunlar, Erdoğan ile Öcalan'ın sağlayacağı bir barışı hiçbir şekilde istemeyenler. Kimisi Erdoğan nefretiyle, kimisi yabancı efendilerinden aldıkları emir üzerine "güçsüz Türkiye" yaratmak amacıyla... Bunlardan bazıları da Demirtaş kendilerine "hocam, hocam" diye saygı gösterdikçe mest olan koca bebekler.

İstedikleri Türkiye'nin bölünmesi, küçülecek ve zayıflayacak olan yeni bir Türkiye'nin artık ne Putin'le pazarlık edebilmesi ne de İsrail'e kafa tutabilmesidir...Erdoğan ile Öcalan anlaşıp hele bir de Nobel Barış Ödülü'nü paylaşırlarsa artık onların yanlarına yaklaşamayacaklarını da biliyorlar.Onun için kısa vadede amaç, seçime kadar şu altı ay içinde yeni yeni hırlar çıkarmak.

Hele bir de HDP seçime parti olarak katılma gafletinde bulunup yüzde 8'de 9'da kalır, meclise de giremezse...
Demirtaş asıl o zaman çoluk çocuğu sokağa döküp gene kaç kişinin ölümüne sebep olur acaba?"