EY DÜNYA, IŞİD'E AYAKLANIYORSUN, PKK'YA NİYE AYAKLAN MIYORSUN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, WOW İstanbul Hotel'de Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nce düzenlenen "Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'na katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmasında, "Bakın şu anda insanlığın karşısında, dünya barışını, dünya huzurunu tehdit eden küresel bir terör meselesi var. Bakıyorsunuz herkes sonuçları konuşuyor. Sebepleri konuşan yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesin son bir iki ayda ortaya çıkan manzarayı konuştuğunu, hiç kimsenin bu manzaranın nasıl oluştuğunu, buraya nasıl gelindiğini, bu gençlerin nasıl olup da böyle acımazsızca cinayetler işlediklerini etraflıca konuşmadığını ifade ederek, "Burada bir noktanın altını özellikle çizmek zorundayım, Ortadoğu'da devam eden terör eylemlerini ve terör örgütlerini belli bir dine, özellikle de İslam dinine izafe etmek gerçeği saptırmaktan başka bir şey değildir" dedi.

Erdoğan, "Ne İslam dini ne de yer yüzündeki bir başka semavi din böyle bir vahşeti, böyle bir şiddeti, böyle bir insanlık dışı cinayetleri asla ve asla mazur göstermez, meşru göstermez. Şu anda dünya bir tedbir, bir koalisyonlar zinciri içerisinde toplantılar yapıyor, bir araya geliyorlar. IŞİD terör örgütü Ortadoğu'da, kendine göre böyle bir mücadeleyi verirken, benim ülkemde 32 yıldır devam eden bir PKK terör örgütü acaba bu dünyayı niye rahatsız etmiyordu? Acaba bu dünyayı niye ilgilendirmiyordu? Bu sadece benim ülkemde değildi, bunun uzantılarına baktığınız zaman Avrupa'nın 'benim' diyen ülkeleri içerisinde bu terör örgütünün uzantıları vardı. Bütün parasala kaynaklar oralardan geliyordu. Silahlar oralardan geliyordu. Acaba bu Avrupalı dostlar bu terör örgütüne karşı niçin rahatsız olmadılar? Niçin onlara karşı en ufak bir mücadeleyi gündeme getirmediler? Çünkü o terör örgütünün önünde 'İslam' diye bir kelime yoktu, onların İslam'la bir alakası yoktu. Demek dert başka. Bu adamların IŞİD'in, bunlarında İslam'la alakası yok. Çünkü bizim dinimiz İslam, terörü asla teçhiz etmez asla teröre yol vermez. Çünkü bizim dinimiz İslam bir barış dinidir, kelime anlamı itibariyle de barışın ta kendisidir" diye konuştu.

"İÇLERİNDE Kİ SORUNLARI BASTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Hiç bir semavi dininin de barışı tehdit eden böyle bir teröre müsaade etmeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dini kitapların asli olan temel kaynaklarında bunu görmedik. Bu teröristler bir din adına cinayet işlediklerini söyleyerek, aslında kendilerini kandırmaya, kendilerini tatmin etmeye, içlerinde ki sorunları bastırmaya çalışıyorlar. Aynı şekilde bu örgütlere İslami terör örgütü yaftasını yapıştıranlarda çok açık ve çok bilinçli şekilde gerçeği belgeliyorlar" dedi.

"BUNLARIN ARALARINDA DA UYUŞTURUCU BAĞIMLILARI VAR"

Erdoğan, "Bakın Türkiye'nin önünde bugün en önemli meselelerden biri de, batıdan gelerek bu örgütlere katılan gençlerdir" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: 
"İşte, Birleşmiş Milletler'de, Güvenlik Konseyi'nde kendileriyle görüştüğümüz bütün Avrupalı devlet başkanları, hükümet başkanları, hatta dünya şunu söyledi, Fransa devlet başkanı 'benim ülkemden bin kişi bu örgüte katıldı' diyor. İngiltere, '600 kişi benim ülkemden katıldı' diyor. Almanya bir o kadar, diğerleri bakıyorsun, ta Avusturalya'dan buraya katılanlar var. Bütün bunlar ortada. Demek ki burada ciddi bir koalisyon var. Bunların hepsi ben inanıyorum Müslüman'da değil. Bunların aralarında da uyuşturucu bağımlıları var. Aralarında şiddete eğilimi olanlarda var. Aralarında macera arayan, içinde ki boşluğu doldurmaya çalışanlarda var. Ne için cinayet işledikleri bunlar için zerre kadar önemli değil. Yeter ki kan aksın, yeter ki katliam olsun."