Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya'da düzenlenen 19. Milli Eğitim Şurası'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğitimi insan formatlama aracı olarak kullanılmasına bizim tahammülümüz olamaz, aynı şekilde öğrencileri adeta at yarışındaymış gibi birbiriyle yarıştıran sisteme bizim tahammülümüz olamaz Eğitimi sınav kazanma aracı olmaktan çıkartıp öğrencinin kendisini geliştireceği bir alan olmalı. Eğitim; iş için değil, kariyer için değil eğitim; bilgiye ve hikmete ulaşmak içindir." ifadelerini kullandı. Bu sözler salonda alkış tufanı kopardı.

Erdoğan, "Malesef bizim gençlerimiz kendi kültürlerini tanımadan yabancı kültürlere bağlanıyor ve yine maalesef kendi kültürünü hakir görüyor. Bu büyük yanlış ve bunu düzeltmeliyiz. Okullar dünyanın neresinde olursa olsun kendi tarihinden utanan bir nesil yetiştiriyorsa orada ciddi bir arıza vardır. Konuşurken İngilizce ve Fransızca aksanı ile konuşmaktan gurur duyan kendi toplumuna ait değerleri tahkir eden bir nesil var. Bu gençleri suçlayamayız. 200 yıldır bu sistemi kimse sorgulamıyor bizim en başta bu sorgulamamız gerekiyor eziklik değil öz güveni kazandırmalıyız. Eğitim, Çin'de de olsa gidip alacağız ama kendi bağımızdan kopmayacağız." dedi.

"EİNSTEİN DESEN TANIRLAR AMA İBNİ SİNA DESEN..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Einstein kimdir deseniz? Her gencin diyecek bir sözü vardır. İbni Sina kimdir deseniz? Çoğu bundan habersiz. Yabancı popçuları ezbere sayan, Neşet Ertaş'ı hiç dinlemeyen utanan öğrencilerimiz var." şeklinde konuştu. İşte Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan satırbaşları:

EGEMENLİK AYM'NİN DEĞİLDİR

Milli irade seçim sandığında belirlenir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Egemenlik bürokrasinin değildir. Egemenlik Anayasanın da değildir. Egemenlik milletindir. 1964 ülkesinde değiliz. Darbe ürünü kurumlar siyasete hiza vermeye yeltenemez.

DÜNYANIN KALBİ ANTALYA'DA ATACAK
"Küresel ekonominin kalbi Antalya'da atacak. G-20 dönem başkanlığı Antalya'da yapılacak. Eğitimin daha kaliteli olması için elimizden geleni yapacağız. Öğretmen niteliği arttırılması gerekiyor. Öğretmenlerin attığı tohumlarız. Eğitim programları tartışılıp kalitesi arttırılacak. Okul güvenliği önemli bir konu. Uyuşturucu sorunu çözülecek. Eğitim öğretim hayat boyu devam eden bir süreçtir. Biri olmadan diğeri olmaz.