Erken seçimde aday olamayabilir

Erken seçim kararı, HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın milletvekili olmasının önünü kapatabilir.

Erken seçimde aday olamayabilir
HDP tüzüğüne göre, seçimle alınan görevler ancak iki dönem üst üste yapılabiliyor. Yani HDP'den ancak iki dönem üst üste milletvekili seçilebiliniyor.

HDP Eş Başkanı SELAHATTİN DEMİRTAŞ ve pek çok mevcut HDP milletvekili de 7 Haziran seçimlerinde ikinci kez milletvekili seçildiler.

Erken seçim olması halinde, HDP'nin mevcut tüzüğü uyarınca, bir kez daha aday olamıyorlar.

HASİP KAPLAN: ZATEN KURULTAY TOPLAYACAĞIZ. BU KONU DA DEĞERLENDİRİLİYOR
HDP'li Hasip Kaplan, Hürriyet'in sorusu üzerine, HDP'nin mevcut tüzüğünün 2 dönem kuralı getirdiğinden, mevcut vekillerden bazılarının, hukuken erken seçimde yeniden aday olamayabileceklerini söyledi. Ancak 7 haziran seçimleri sonrasında yaşanan siyasi durumun "özel bir durum" olduğuna da dikkat çeken Kaplan, HDP'nin mevcut birleşenleri ile bir araya gelerek, durumu değerlendireceğini ve nasıl hareket edeceğine ilişkin bir karar alacağını söyledi.

7 Haziran seçimleri sonrasında, birkaç ay içinde gerçekleşecek bir erken seçimin "erken seçim değil, tekrar seçim" olarak da görülebileceğini söyleyen Hasip Kaplan, ancak HDP birleşenlerinin bu yönde alacakları bir siyasi karar halinde, HDP tüzüğünde "hukuken" değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.

Kaplan, "HDP olarak zaten Eylül-Ekim ayında kurultay yapmamız gerekiyor. Kurultay, partinin her türlü kararı almaya muktedir, en yüksek karar organıdır. Bu kurultayda durum değerlendirilir, yapılacak siyasi değerlendirmeye göre, gerek görülürse, tüzükte de değişiklik yapılabilir" dedi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.