Etyen Mahçupyan'dan bomba açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan Risale-i Nurların devlet tekeline alınmasını 'polisiye ve ironik' bir olay olarak değerlendirdi.

Etyen Mahçupyan'dan bomba açıklama
Yeni Asya’ya konuşan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı ve Akşam Gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, Risale-i Nurların devlet tekeline alınmasını ‘polisiye ve ironik bir olay’ dedi.

Kanun zoruyla basımı devlet tekeline alınan Risale-i Nur’larla ilgili değerlendirmelerde bulunan, Mahçupyan bu durumun geçici ve devam etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Mahçupyan, Risale-i Nurların devletleştirilmesiyle ilgili “Din-devlet ilişkileri, özgürlük ve buna bağlı bağlamlar içinde baktığımız zaman kabul edilmesi mümkün olmayan bir durum” ifadelerini kullandı.

Risale-i nurların devlet tekeli altına alınmasının dini bir olay olarak görmediğini dile getiren Mahçupyan, bunun polisiye ve ironik bir olay olduğunu savundu.

RİSALELERİN DEVLET TEKELİNE ALINMASI GÜLÜNÇTÜR!
Bu durumun böyle devam etmesinin mümkün olmadığını dile getiren Akşam Gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan “Nasıl ki bugün geçmişi düşündüğümüz zaman 70’li ve 80’li yıllarda yakılan kitaplar, polis baskınlarında solculara yapılan şeyler gülünç geliyorsa, bugün bu konuda bu kadar gülünçtür” hatırlatmasında bulundu. Mahçupyan “Beş yıl sonra devletin ne kadar komik bir şey yaptığını konuşacağız” dedi.

CEMAATLE PROBLEM YAŞANINCA...
Risale-i Nurların devlet otoritesi altına alınmasının sebebini son bir yıldır yaşanan hükümet ve cemaat çatışmasına bağlayan Mahçupyan, “Hükümet ve etrafındaki yargı emniyet üçgeni meseleyi böyle algılıyor. Risale-i Nurlar satır araları çok güçlü eserler. Neredeyse batini anlamları olan eserler. Bunu sadeleştirip insanlara sunduğunuz zaman iki hedef ortaya çıkıyor.

Birisi daha çok insanın okuyup anlaması, diğeri ise bu sadeleştirme etrafında kendi cemaatinizin genişlemesinin sağlamak. Şimdi o cemaatin kendisi problemli hale gelince cemaati genişleten her şey de problemli hale geldi. Hükümetin yâda emniyet ve savcılığın gözünde böyle oldu. O yüzden böyle bir problem var” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.