7 Haziran Genel Seçimlerinde 15 ismin AK Parti’den aday adayı başvurusu yaptığı Sinop'ta 1 Kasım seçimleri için başvuru sayısı düşerken, bu gün itibariyle 9 ismin başvuru yaptığı öğrenildi.  Başvurular ardından kesin aday listeleri 18 Eylül’de YSK’ya teslim edilecek.

7 Haziran seçimlerinde A.Adayı olan Sinoplu İşadamı Fatih Candar Can AK Parti’den yeniden aday adayı oldu. 

Yeniden aday olmasını nedenleriyle birlikte açıklayan Can, AK Parti ile gurur duyduğunu belirtti.

Fatih Candar Can; "Malumunuz olduğu üzere Türkiye yeniden seçime gidiyor. Bu erken seçim olarak değil tekrar seçim olarak adlandırılıyor. Bildiğiniz üzere 7 Haziran seçimlerinde ak parti Sinop aday adayıydım. Yapılacak bir Kasım seçimleri de doğal olarak yedi Haziran seçimlerinin tekrarı oluyor. Biz de yedi Haziran seçimlerindeki adaylığımızı tekrar yenilemek gerektiği kanaati, dostlarımızla, teşkilat mensuplarımızla yaptığımız istişareler neticesinde hep beraber bunun gerekli olduğuna karar verdik. Bu vesileyle 26. Dönem milletvekilliği seçimlerinde Ak Partiden aday adayı olduğumuzu resmi olarak müracaatımızda gerçekleştirmiş olduk. Seçimlerin üzerinden yaklaşık üç ay geçti. Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretemeyecek bir hükümet kurulması halinde nelerle karşılaşabileceğimizin bugün için sadece ipuçlarına sahibiz. 13 yıllık ak parti iktidarında yapılanlar toplumun tamamı tarafından beğenildi. Toplumumuz zannetti ki işler zaten hep böyleydi ve böyle gitmeye devam edecek. Ama tek başına Ak Parti iktidarının kurulamayacağının anlaşıldığı 8 Haziran sabahından itibaren işlerin böyle olmadığı açık bir şekilde ortaya çıktı. Ak Parti iktidarıyla elde ettiğimiz kazanımların böyle bir karmaşa sürecinde ne kadar çabuk elimizden kaçırıldığını hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

Fatih Candar Can kimdir?
1971 yılında Sinop’ta doğdu. Tahsilini İstanbul’da tamamladı. 1993 yılında Askerliğini tamamlayıp,ticaret hayatına atıldı. 1996 yılında evlilik yaptı. 2 kız ve 1 erkek olmak üzere üç çocuk babasıdır. Hali hazırda bir Avrupa firmasının Türkiye,Türki Cumhuriyetleri ve Ortadoğu distribitörlüğünü yapmaktadır. İngilizce,Orta derecede Arapça ve Osmanlıca bilmektedir.