TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinin ikinci turunda söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, sarı bir zarf ile kürsüye geldi. Elinde sapanla çıkan ve güvenlik paketini eleştiren HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş ve Ali Babacan'a sapanı göstererek, "Sapanın cezası 4 sene, tabancanın cezası 1 sene. Sizin hükümet kuş mudur korkuyor" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bükçe görüşmelerinin ikinci turunda söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, sarı bir zarf ile kürsüye geldi. Konuşmasının sonunda zarfın içinden Kaplan, gaz kapsülü ve sapan çıkarttı. Kapsülleri gösteren Kaplan, ardından eline sapanı alarak komisyon sırasında oturan Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş ve Ali Babacan’a sapanı göstererek;

“Güvenlik paketi mermi cezası yok. Gaz kapsülü kafada patlasa cezası yok. Bende bir sapan göstereceğim. Sapan 4 sene, tabancanın cezası 1 sene, sizin hükümet kuş mudur korkuyor sayın Akdoğan. Kuş mudur hükümetiniz. Güvenlik hukukla, İnsan hakları, demokrasi, adalet ile korunur. Adaletin olduğu yerde barış olur" dedi.

"HÜKÜMET KUŞ DEĞİL KOYUN DA DEĞİL"

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş ve Ali Babacan'a sapanı gösterip, 'Sapanın cezası 4 sene, tabancanın cezası 1 sene. Sizin hükümet kuş mudur korkuyor' sözlerini sert bir dille eleştiren Yalçın Akdoğan şunları söyledi: "Hükümet kuş değil koyun da değil. Hiç bir vatandaşımızı tek bir vatandaşımızı hiçbir kesimi, hiçbir örgüte ezdirmeyiz. Bunun adı ne olursa olsun.

Kamu düzeni ve güvenliği konusunda ne yapılaması gerekiyorsa, bu demokrasi ve hukuk çerçevesi içerisinde yapılacak. Ayrıca çelik çomak oyunu oynanmıyor. Bir sürü insan hayatını kaybetti. Konu can ise daha dikkatli olmak gerekiyor. Bu molotofun cezası daha fazla gidip bomba mı kullansın. Bomba kullanacaklar gibi bir takım laflar ediliyor Bu bir espri ise böyle bir espri olmaz. Bir teşvik veya tehdit ise bu da yanlıştır. Bu tür tehditlere de pabuç bırakmayız."