Çamlıca Tepesi'nde yapımı devam eden cami ile çevresindeki lüks rezidans inşaatlarına özel bir tünelin yapıldığını öne süren Tekin, " Özel sipariş. Planlarda yok. Topbaş'ın da bilgisi yok. Birilerinin özel talebiyle bu planlar yapılıyor. Büyük olasılıkla burasını kısmen alışveriş merkezi ve dinlenme alanları yapacaklar" dedi. Ümraniye Kısıklı kavşağında şantiye alanına giren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

'İstanbul'un anayasası' olarak nitelediği İstanbul'un 100 binlik planı kameralara gösteren Tekin, "Bunu yaparken de çok ciddi para harcadılar. 1 Milyar dolara yakın bir para harcandı. Şundan dolayı harcandı; İstanbul sağlıklı ve planlı bir anayasaya kavuşsun. Bu plan çalışmasında 500'e yakın bilim insanı çalıştı. Zaman zaman eksikleri vardı ama bütün bu eksiklere rağmen biz de o dönem oy verdik" diye konuştu.

Planla ilgili Topbaş'ın, 'Bu İstanbul'un Anayasasıdır'. 'Bu İstanbul'un namusudur' dediğini hatırlatan Tekin, "Burası, biliyorsunuz özel bir plan yapıldı. Ben sayın Topbaş'a soruyorum; 'bunu asla kimseye deldirtmem' demişti. Önce Çamlıca bir rant merkezi haline dönüştü. Sadece cami yapılıyordu ama caminin dışında rezidanslar yapılıyor.

Çeşitli kumpaslarla 56 dönüm ranta açıldı. Şimdi o rant merkezine özel tünel yapıyorlar. Elbette yapılabilir. O kadar ulaşım sorunu varken. O kadar insanların ulaşımı için ağlar yapmıyorsunuz da sadece birileri buradan şeye çıkacak diye özel bir tünelin yapılmasını ilk kez duyuyorum.

Sayın Topbaş bu şehrin belediye başkanısınız. İnsanların imzası namusu şerefi haysiyetidir. Bu yerle ilgili ne söylüyorsunuz ? Çıkın cevap verin. Ya 100 Binlik planınıza sahip çıkacaksınız ya da diyeceksiniz ki, İstanbul halkından özür diliyorum. Ben bu planıma sahip çıkamıyorum. Kevgire çevirdiler. Özel sipariş. Planlarda yok. Topbaş'ın da bilgisi yok.

Birilerinin özel talebiyle bu planlar yapılıyor. Büyük olasılıkla burasını kısmen alışveriş merkezi ve dinlenme alanları yapacaklar. Zenginlerin rahatlıkla ulaşabileceği yerler diye düşünülüyor. Fakir fukara herhalde buradan tünelle gidecek, orada ibadetini yapacak durumda değil" ifadesini kullandı.