Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün gece PKK kamplarını bombalamasının ardından HDP'den ilk açıklama geldi. Askeri saldırıların durdurulmasını talep eden HDP, "Konuşarak ve müzakere ile çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yoktur" dedi. PKK'nın saldırılarına tepki gösteremeyen HDP, tehdide devam ederek "Önümüzdeki günlerde Türkiye sıkıntılı geçirecek" ifadesini kullandı.


Diyarbakır'dan kalkan Türk savaş uçakları, Kuzey Irak'ta PKK kamplarına operasyon yaptı. Operasyon sonrası HDP'den ilk resmi açıklama geldi.

"Operasyon dursun"

Partiden yapılan açıklamada "Askeri saldırılar ve bombalamalar, siyasal gözaltı operasyonları ve baskılar bir an önce durdurulmalıdır. Konuşarak ve müzakere ile çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yoktur. Şimdi barış mücadelesine sahip çıkma zamanıdır. Türkiye demokrasi ve barış güçlerine, vicdan ve sorumluluk sahibi tüm yurttaşlarımıza bir kez daha çağrı yapıyoruz. Bugün susma ve bekleme günü değildir" denildi.

Yine tehdit: Türkiye sıkıntılı günler geçirir

Saldırıların durmasını isteyen HDP, "Yavaş yavaş bütün illere yayılan, partimizi ve bileşenlerini kapsayan siyasal gözaltılar, Kürdistan Federal Bölgesi'ne yönelik ağır bombardıman, İstanbul'da Barış Bloku'nun düzenlediği "Büyük Barış Mitingi"nin sudan gerekçelerle yasaklanması, çeşitli basın ve iletişim kuruluşlarına yönelik engellemeler, Eğitim Sen başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarına yapılan polis baskınları önümüzdeki günlerin Türkiye toplumu açısından son derece sıkıntılı geçeceğinin ilk göstergeleridir" ifadeleriyle yine tehdide başvurdu.