HDP’den aday oldu diye akrabalıktan reddettiler

RİZE'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) 2'nci sıra Milletvekili adayı olan Selda Karafazlı Kurşun, akrabalarından bir grup tarafından basın toplantısıyla akrabalıktan reddedildi. Genç kadına sahip çıkan baba Gençağa Karafazlı, akrabaları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

HDP’den aday oldu diye akrabalıktan reddettiler
Ali, Lokman, Harun, Birkan, Yüksel, Akif ve Osman Karafazlı, basın toplantısı yaparak HDP'den milletvekili adayı olan Selda Karafazlı Kurşun'u bundan böyle akraba olarak kabul etmediklerini açıkladı.

Ali Karafazlı, "Selda Karafazlı Kurşun, aileye yakışmayacak bir siyasi partide aday oldu. Herkesin farklı siyasi görüşü vardır. Ailemiz geniş olduğu için bizde de farklı görüşte kişiler var. Biz HDP'yi siyasi parti olarak kabul etmiyoruz. Ne bizim ailemiz, ne de Rize'de başka aileler bu partiyi kabul etmiyor. Sokağa çıktığımızda bize PKK terör örgütü gözüyle bakılmasını istemiyoruz.

Siyasi partilere değil terör örgütüne karşıyız. Ailemizden bu partide aday olan kişiyle beraber değiliz. Kesinlikle bizimle bir bağı kalmamıştır" dedi. Lokman Karafazlı ise "Karafazlı soy isimli birinin HDP'den aday olması bizi son derece rahatsız etti. Adaylıktan çekil' diye uyarılarımızı yaptık. Bundan sonra bizim akrabamız değildir. Tek başınalar. Hiçbir Karafazlı onların yanında değildir" ifadelerini kullandı.




BABASI SAHİP ÇIKTI
Akrabaları tarafından reddedilen Selda Karafazlı Kurşun'un babası Gençağa Karafazlı, akrabaları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Karafazlı, akrabalarının tutumunu şiddetle kınadığını ifade ederek, "Kızımız cesurca bir adım attı. Kızımız üzerinden HDP’nin Rize’deki çalışmalarına engel olmak istiyorlar. Selda, çalışmalarını sürdürecek, adaylıktan asla çekilmeyi düşünmüyor. Bu provokasyona gelmeyeceğiz. HDP'nin Rize'de çalışma yapmasını istemeyen bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüseyin Saraçoğlu 9 yıl önce

açıklamalarınız ve bıyıklarınıdan ne olduğunuz belli. kardeşimiz 20 milyon akraba kazandı sıl biz sizleri red ediyoruz.