HDP'den CHP'ye birleşme çağrısına Kılıçdaroğlu cevap verdi

HDP'li Zozani, "Demokratik Cumhuriyet Partisi gibi bir şemsiyenin altında birleşelim" demişti. Kılıçdaroğlu, Zozani'nin bu sözlerine yanıt verdi.

HDP'den CHP'ye birleşme çağrısına Kılıçdaroğlu cevap verdi
Kılıçdaroğlu'na seçimlere birlikte girme çağrısı yapan HDP'li Adil Zozani, "Demokratik Cumhuriyet Partisi gibi bir şemsiyenin altında birleşelim" dedi. HDP'nin genel seçim için AKP ile anlaştığını öne süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na HDP'den farklı bir tepki geldi. Hakkari Milletvekili Adil Zozani, "Biz değil AKP'ye destek olmak, Türkiye'yi AKP mecburiyetinden kurtaracak tek siyasi görüşüz" ifadelerini kullandı.

CHP içerisindeki demokrat kesimlere çağrı yaptığını söyleyen HDP'li vekil, "Buyrun gelin Türkiye'yi kucaklayacak ve gerçek anlamda demokratik bir iktidarı oluşturacak bir şemsiye altında buluşalım. Bu şemsiyenin adı pekala Demokratik Cumhuriyet Partisi olabilir” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN YANIT GELDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan HDP'li Adil Zozani'nin birleşme çağrısına yanıt geldi.Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Bizim hiç kimseyle ittifak yapmaya ihtiyacımız yok arkadaşlar. Biz CHP olarak seçimlere gireceğiz. Bu özellikle AKP kanadının bilinçli olarak dillendirdiği bir olay" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.