Eski İçişleri Bakanı ve Ordu Bağımsız Milletvekili İdris Naim Şahin'in de içerisinde yer aldığı 'Değerler Hareketi', Millet ve Adalet Partisi'nin - MİLAD kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdi.

Siyasi parti kurmak amacıyla İçişleri Bakanlığına başvuruyu müteşebbis heyet adına Demokraside Birlik Vakfı ve İnsani Değerler Derneği Genel Başkanı Mehmet Bozdemir yaptı. Başvuru sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Bozdemir, "Bugün Türk siyasi hayatımıza Millet ve Adalet (MİLAD) dediğimiz yeni bir siyasi bir partiyi kurmuş bulunuyoruz ve şu an İçişleri Bakanlığına bildirgemizi teslim ederekten tüzel kişilik kazanmış bulunuyoruz. Milletimize hayırlı olsun." dedi.

Ülke genelinde parti binalarının hepsinin hazır olduğunu dile getiren Bozdemir, milletten gelen talepleri değerlendirdiklerini, onun için kurduklarını söyleyerek, 5 Aralık'ta da büyük kongremizi yapacağız dedi.

Bozdemir, Meclis'ten milletvekili olarak sadece eski İçişleri Bakanı ve Ordu Bağımsız Milletvekili İdris Naim Şahin'in olduğunu belirterek 'Değerler Hareketi' olarak birçok milletvekilleri ile görüştüklerini, bu kuruluş safhasından sonra büyük katılımların olacağını sözlerine ekledi.



İdris Naim Şahin'in partisine otel engeli

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve kurucular kurulu görev dağılımının yapılacağı ve Millet ve Adalet Partisi'nin (MİLAD) kuruluşunun ilan edileceği Rixos Otel'teki toplantı, otel tarafından iptal edildi. Mehmet Bozdemir, "Bugün orada toplantımız olacaktı. Akşam bize bu otel rezervasyonumuzun iptal edildiği bildirildi. Biz de mecburen toplantımızı yine aynı saatte Sıhhiye'deki Sürmeli Oteli'ne aldırmak zorunda kaldık, hepinizden özür diliyoruz. Yeni Türkiye'de bunlar oluyor." dedi.

Altıparmak da partinin kurucuları arasında

Öte yandan yasa dışı dinleme iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak da partinin kurucuları arasında yer alıyor.