CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te düzenlenen grup toplantısında partililere seslendi. Konuşmasından önce Özgecan Aslan için saygı duruşunda durulmasını isteyen Kılıçdaroğlu, konuşmasının başlarını da kadına şiddete ayırdı.

EMEKLİLERE BAYRAMLARDA İKRAMİYE
Kılıçdaroğlu işsizlik konusuna dikkat çekerken emeklilere ikramiye sözü de verdi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

"Ekonomi politikası çöktü. İşsizlik bunun en temel göstergesidir. Sağlık politikası; emekli kardeşlerime sesleniyorum benim Başbakanlığımda Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye alacaksın. Huzurlu Türkiye neymiş herkes görecek."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"NEDEN KADINA ÖNEM VERMİYORUZ"
"Neden kadına önem vermiyoruz. Ölümü unuttuk, nasıl ceza vereceğiz onu tartışıyoruz. Asıl tartışılması gereken konu bu konuları nasıl engelleriz. İdam olsa ne olur. Sorun çözülecek mi? Bu bir kişinin sorunu değil. Yarı açık cezaevine döndü Türkiye. Kadın kaç doğum yapacak, nasıl doğum yapacak ona da karar verecekler, sokağa hamile kadın çıkmasın ona da karar kılacaklar. Eğer bunu toplumun zihnine şırınga ederseniz bu olayları önleyemezsiniz. Sanane kadının kaç çocuk doğuracağından, nasıl giyineceğinden…

"TOPLUMUN VİCDANI RAHATSIZ"
Özgecan toplumun vicdanı oldu. Biz ne söylersek söyleyelim ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bunu yaşayan birisi olarak söylüyorum. Bütün kadınlar ayağa kalktı. Toplumun vicdanı rahatsız, kanıyor. Bu siyasal iktidar size nefes aldırmamaya ant içmiş bir iktidardır. Her şeye müdahale ediyorlar. 2002-15 döneminde 5406 kadın öldürüldü. Tam bir katliam.

KÜÇÜMSEDİĞİMİZ AFRİKA ÜLKELERİ BİZDEN İYİ
Dünya Ekonomi Forumu denen bir kurum var. Dünyayı izliyor. Türkiye son 10 yılda 20 basamak geriledi. Kadınlar 20 basamak geriledi. Bunu niye dillendiriyorsunuz diyorlar. Bu rakamlar bizim rakamlarımız değil uygar dünyanın rakamları. Bizim küçümsediğimiz Afrika ülkeleri çok çok önümüzde.

Totaliter bir yönetimin maliyetlerini iyi hesaplamalısınız. Emin olun sokağa çıkmanızı yasaklayacaklar. Bunu kendileri söylüyor. Aşama aşama hayata geçirecekler. 186 kişi polis kurşunuyla can verdi.

GÜVENLİK PAKETİ
Güvenlik paketi geliyor. Biz üzerimize düşen görevi yapacğız. Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bu ülkenin demokrasisi için özgürlüğü için mücadele edeceğiz. Ankara Tabip Odası mensupları Gezi olayları sırasında hipokrat yeminine sadık kalıp yaralılara bakmış. Şimdi yargılanıyorlar.. Biz CHP olarak yargılanan Tabip Odası mensuplarının yanında olacağız.

ROMAN VATANDAŞLAR
Aramızda Roman arkadaşlarımız var. Bir anket var. 12 yılda size hiç bir şey verilmedi. Ben size CHP Genel Başkanı olarak size söz veriyorum. Sizin bütün sorunlarınızı çözmek benim namus borcum. AB'nin Romanlarla ilgili bir raporu var. Diyorlar ki Türkiye'nin de olsun. Bunu yapmak zorundayız.

Romanlar yoğun olarak belirli bölgelerde yaşıyorlar. Mutlaka bir kadın merkezi olmalı o mahallelerde. Taleplerinde haklılar. CHP'li bütün belediyelere talimat verdim ve oralarda kadın eğitim merkezleri kesinlikle olacak.

Roman çocukların eğitimi. Her Roman mahallesinde kreş ve etüt merkezi olacak. Bizim bulunduğumuz bir belediyede bu görev yerine getirilmemişse bana telefon açın.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Romanların bir doğuştan gelen bir alışkanlıkları var. Olağanüstü müzük yetenekleri var. Kentsel dönüşüm meselesi. Sulukule çok can alıcı bir meseledir. Dediler ki size apartmanda ev vereceğiz. Yoksulluğu en derinden yaşıyorlar. Biz Romanız bizim bir alışkanlığımız var bizim ayağımız toprağa bassın. Kentsel dönüşümü sizin istediğiniz şekilde yapacağız. En önemlisi diyorlar ki niye biz parlanetoda yokuz. Romanların derdini birisi dile getirecekse derdimizi anlatalım diyorlar. Onun da sözünü veriyorum.

ECEVİT ZAMANINDA EKONOMİ
Ecevit zamanında ekonomide ehil insanların görev yapması sağlandı. Merkez Bankası'na da bağımsızlık verdi. Bakın arkadaşlar demokrasinin birden fazla tanımı vardır. Herkes istediği gibi tanım yapar. Birileri de sadece seçimden seçime gidip oy kullanmak olarak görür demokrasiyi. Demokrasi bu alanlara sıcak siyasetin müdahale etmemesidir aynı zamanda.

Enflasyon varsa onunla mücadele eden bir kurum vardır, işsizlik varsa orada bir kurum vardır. Artı bunları Ecevit hükümeti yaptı önlemleri aldı ağır bir fatura ödedi ve siyasetten çekildi. Geldiler ve manevi değerlerimizde çürüme var, toplum huzursuz mutsuz deyip 3 temel anahtarımız var dediler.

NEDEN YOKSULLUK 12 YILDA BİTMEDİ
Eğer bu noktada adımlar atıldıysa beni arayın söyleyin. Eğer aramıyorsanız gömün sandığa gitsinler. Hz. Peygamberimiz diyor ki hediye altında rüşvet verilecek günahsız insanlar öldürülecek.

Neden yoksulluk 12 yılda bitmedi. Yoksulluğu bitirmek için değil yoksulluğu idare etmek için iktidar oldular. 77 milyonun önünde söz veriyorum yoksulluğu 4 yıl içinde tarihe gömeceğim.