Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi, Savcı Hayrettin A.'nın kaçak barına ruhsat, eşine de iş temin etti. Sus payı olarak eski Yargıtay hâkimi Ahmet C.T.'ye lüks daire verirken, fotoğrafçı yeğenine ise sponsor olundu

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin, belediyedeki rant ve usulsüzlük dosyalarını kapatmaları için bazı yargı mensuplarına da rüşvet verdiği ortaya çıktı. İddiaya göre İlgezdi ve belediye hakkında son 5 yılda 30 civarında suç duyurusu hakkında takipsizlik kararı veren Savcı Hayrettin A., rüşvet listesinde yer aldı. Memur suçlarına bakan savcının yeğeni tarafından işletilen Ataşehir Ardıç Sokak üzerindeki 4 katlı Wood Bar'a kaçak yapılaşma tespitine rağmen çalışma ruhsatı verildi.

SAVCIYI RÜŞVETE BOĞDU
Sadece ruhsat vermekle kalmayan İlgezdi, dosyaların kapatılması karşılığında Hayrettin A.'yı rüşvete boğdu. İddiaya göre son model lüks bir Mercedes otomobil alındı. Savcıya tahsisli arabadan sonra, fiyatı 100 bin liranın üzerindeki sıfır kilometre Passat CC marka otomobil de hediye edildi. Maddi sıkıntı yaşamayan savcının, yakın tarihte sıfır bir BMW marka otomobil satın aldığı öğrenildi.
Kaynak : Sabah