Kadem Ekşi Ak Parti Milletvekili Aday Adayı

Maltepe`nin tanınmış iş adamı ve siyaset önderlerinden Mühendis Kadem Ekşi, Ak Parti’den İstanbul 1.Bölge Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

Kadem Ekşi Ak Parti Milletvekili Aday Adayı
7 Haziran seçimlerinde AK Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili Aday Adaylığı için istişarelerini tamamlayan Kadem Ekşi, alışılmış siyasetin tam tersine projeleriyle gündeme gelen ve iş hayatında da birçok kişiye iş istihdamı sağlayan bir şahsiyet.

2002 yılında Ak Parti hükümetleriyle başlayan büyüme ve kalkınma hareketinin ‘Yeni Türkiye’ başlığıyla ve 2023 vizyonu ile önümüzdeki dönemde de kesintisiz bir şekilde devam edeceğine inandığını ifade eden Kadem Ekşi, ülke için hatta özellikle Ortadoğu ülkeleri ve Müslüman coğrafyası için son derece önem taşıyan bir seçimin arifesinde olduklarını söyledi.

Son yıllarda Türkiye üzerine oynanan oyunların farkında olduklarını ifade eden Ekşi, şunları söyledi:

İlk kez halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı ile ‘Yeni Türkiye’ söyleminin daha da güçlendiğini vurgulayan Ekşi, “Başbakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu önderliğinde Ak Parti hükümeti ve teşkilatları da bu söylemi beslemeye, var güçleriyle ellerinden gelen gayreti göstermeye hız kesmeden devam etmektedir. Yaklaşan 7 Haziran genel seçimleri salt bir milletvekili seçimi olmaktan ziyade, 2023 vizyonuna erişmek, 2071 vizyonunun temellerini sağlamlaştırmak adına büyük önem arz etmektedir. 7 Haziran genel seçimleri yaklaşırken; başkanlık sistemi, çözüm süreci, paralel yapı ile mücadele ve Sn. Başbakanımızın sıkça dile getirdiği restorasyon hamlelerine katkıda bulunmak, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve parti içi çalışmalarımızda kazandığımız deneyimi bu millete hizmet olarak sunmak, 40 yıldır ekmeğini yediğimiz kadim şehir İstanbul’a ve bu şehri güzel kılan kıymetli İstanbullulara olan borcumuzu ödemek adına İstanbul 1.Bölgeden Milletvekili aday adaylığımı siz değerli kardeşlerimle paylaşmış bulunuyorum.”

KADEM EKŞİ KİMDİR?

1965 yılında Rize’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul, Maltepe ‘de tamamladı. 1990 yılında, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Eğitim hayatı boyunca çeşitli sivil toplum kuruluşları bünyesinde aktif siyasi çalışmalarda bulundu. 1991 yılında iş hayatını kısa dönem askerlik vazifesi sonrası Bayındırlık ve İskân Bakanlığı bünyesinde mühendis olarak devam ettirdi. Kamuda başlayan iş hayatı, 1993 yılında özel sektörde kurucusu olduğu Ekşioğlu Şirketler Grubu ile devam etmektedir. Yer bilimleri, Mimarlık ve mühendislik alanında proje ve müşavirlik hizmetleri; İnşaat alanında iş merkezleri, villa, konut yapım işlerini içeren şirketler grubunun bu faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürmektedir. Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü’nde ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde Siyaset bilimi üzerine akademik çalışmalar yapmıştır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.