Rus savaş uçağının düşürülmesi sonrası krize giren Türkiye-Rusya ilişkilerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mektubundan sonra yeni bir döneme girildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 1 Temmuz’da Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü’nün toplantısına katılacağını açıklamasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Rusya'ya gitmeye hazırlanıyor.

İstanbul’da düzenlenecek UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin (DMK) 40. Oturumuna ilişkin Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçen yıl kendisini ziyaret eden Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’e iadeyi ziyarette bulunacağını belirtti. Topbaş şunları söyledi: "Geçen ay itibarıyla Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan’ın Kazan kentinde uluslararası bir toplantıya katıldık.

Orada da görüşmelerimiz sırasında biz yerel yöneticiler olarak özellikle ülkelerin yakın ilişki içinde olmasını, dilediğimizi söyledik. Özellikle Türkiye ve Rusya ilişkilerinin gelişmesinden yana olduğumuzu, bu sıkıntılı dönemin ne Rusya’ya ne Türkiye’ye fayda getirmediğini, halklarımızın da bunu istemediğini söyledik.

Sayın Moskova Belediye Başkanı’na da bir mektup gönderdik kendilerine iadeyi ziyaret yapmak hususunda. Kendilerinin programları müsait olduğu zaman Moskova’ya bir ziyaret yapacağım. Çünkü biz yerel yönetimler ve yöneticiler olarak, yerel ilişkiyi, yerel diplomasiyi çok önemsiyoruz ve bunun barışa önemli bir katkı sunacağını biliyoruz.