CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Çankırı mitinginde halka seslendi. CHP'nin 7 Haziran genel seçimlerinde iktidar olması halinde emeklilere bayramlarda iki maaş verileceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Emekliye iki maaş vereceğim bayramlarda diyorum. Karşı çıkıyorlar. Vallahi dağıtacağım para onların çerez parası etmez. " dedi.

Kılıçdaroğlu, esprili bir dil kullanarak elektrik kesintisilerine gönderme yaptı ve "Genel Merkez'deki Şero'ya söyledim dedim ki, 'Sen bütün kedilere haber ver, hiç kimse elektrik santrallerine, trafoya girmesin' dedim. Hiç endişe etmeyin sandıklara sahip çıkacağız." dedi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları: Çankırı'da olmaktan, sizlerle beraber olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Şundan emin olmanızı istiyorum. Sadece ve sadece bu ülkenin insanları için çalışıyorum. Sadece halk için çalışıyorum.

"İTHAL ADAY GETİRİYORLAR"

Tarım ve hayvancılık bu bölgede çok önemli. Ama bittiğini ben de biliyorum. Bu işlerle ilgilenen aile sayısı 15 binden 9 bine düştü. Size ne verdiler Allah aşkına. O zaman hepimiz düşüneceğiz. Siz onlara iktidar verdiniz, milletvekili verdiniz. O milletvekili cebine çalıştı, çiftliğine çiftlik kattı. Kendilerine o kadar güveniyorlar ki, kimi göstersek Çankırı oy verir diyor ve ithal aday getiriyorlar.

"YOL YAPMAYAN HÜKÜMET VAR MI?"
İnsanlar neden kendi topraklarını bırakıp büyük kentlerin varoşlarına niye gidiyorlar. Çünkü Çankırı'ya istihdam sağlanmıyor. Çankırılı kardeşlerime söylüyorum, düşüneceğiz. İşsizlik var, sadece Çankırı'da değil, 13 yıldır iktidardalar 6 milyon 250 bin işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. Sorarsanız biz yol yapıyoruz.

Şu soruyu sorun, yol yapmayan hükümet mi var? Her hükümet köprü yapar. Hükümetlerin asıl varlık amaçları, yoksulluğu, işsizlilği bitirmektir. Onlar iktidarı cepleri için düşünüyorlar. Biz iktidarı halk zenginleşsin diye düşünüyoruz.

"BİZ ARTIK UYANDIK"
Sizin çocuklarının işsiz kaldığında, KPSS'ye giriyorlar acaba iş bulabilir miyiz diye. O Ankara'daki beylerin çocuklara sınava girmeden devlet memuru oluyor. Bu gerçeği bile bile Çankırı, biz artık uyandık, yalana ortak olmak istemiyoruz diyecek mi? Her türlü dümeni yapıyorlar. Neden Papa'yı örnek gösteriyorlar, neden sevgili peygamberimizi anlatmıyorlar.

Mağduriyet yaratmaya çalışıyorlar. Gidip sağda-solda konuşuyorlar. Kılıçdaroğlu şunu bunu yasaklayacak diyorlar. Kılıçdaroğlu insan dostudur, insanı sever. Yüreğinde insan sevgisi vardır. Bu ülkede huzuru sağlamak için, mutluluğu sağlamak için, insanların insanca yaşaması için her türlü tedbiri alacağım. Her türlü avantajı da sağlayacağım.

"ALDIĞIM TERBİYEDE TEMEL FELSEFE..."
Eğer evde akşam tencere kaynamıyorsa, oğlu veya kızı işsizse ben o annenin çektiği ızdırabı biliyorum. Anneler sizden isteğim bütün annelere ulaşın. Onlara deyin ki; Kılıçdaroğlu diyor ki her eve huzur getireceğim. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Neden böyle yapıyoruz, aldığım terbiyede de temel felsefe şudur; sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek.

MİLLETVEKİLİ EMEKLİLERİNE İKRAMİYE YOK!
Emekliye iki maaş vereceğim bayramlarda diyorum. Karşı çıkıyorlar. Vallahi dağıtacağım para onların çerez parası etmez. Diyorlar ki bir de Kılıçdaroğlu sadece bir seferliğine bayramlarda birer maaş ikramiye verecek. Böyle birşey yok, her ramazan her kurban bayramında vereceğiz. Bağ-Kur emeklisine vermeyecek diyorlar, en düşük emekli maaşını alanlar onlar zaten. Onlara da vereceğiz. Sadece bir gruba ikramiye vermeyeceğiz. Onlar da milletvekili emeklileri olacak.