CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Paralel Yapı veya başka bir yapı ile herhangi bir bağlantıları olmadığını söyledi, "Hiçbir zaman, hiçbir ortamda devletin içinde ikinci bir Paralel Yapı'yı asla kabul etmeyiz” dedi. Kılıçdaroğlu, Halk Tv'de canlı yayında gazeteci Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı. "Türkiye'nin üniter yapısını bozmaya yönelik olarak düşünülen çabalarda CHP'nin bir payanda olduğu iddiası tamamen soyut bir komplo teorisi mi?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Çok özür dilerim ama çok saçma birşey.

Az önce şuradan Türk bayrağı indi aşağıya hep beraber alkışladık. Allah aşkına başka işimiz gücümüz yok mu Türkiye'nin üniter yapısından ödün verelim. Bizim ruhumuzda Kuvayı Milliye'nin genleri var" değerlendirmesinde bulundu.

"Devletin içinde paralel yapı varsa asla kabul etmeyiz"
Kılıçdaroğlu, Paralel Yapı ile iş birliği yaptıklarına yönelik iddialara ilişkin, şunları söyledi: "Devletin içinde paralel yapı varsa asla kabul etmeyiz. Devletin bir omurgası vardır. Anayasa bu omurgayı belirler. Yasama, yargı, yürütme erkleri vardır. Bunların dengede olması lazım.

Devlet bu yapılanma içinde yapılanır. Bize o suçlamayı yaptıklarında ben kendilerine şunu söyledim. Dönemin Başbakanı kalktı dedi ki 'Siz ne istediniz de biz vermedik? Neden bu 17-25 olayları çıktı. Keşke çıkmasaydı, biz malı götürüyorduk, herhangi bir şey yoktu, ne güzel kardeş kardeş götürüyorduk biz bu işi.' Ben de sordum; Ne istediler de siz verdiniz? Bugüne kadar bunun yanıtını almış değiliz. Tam tersine dediğim gibi bizim ne Paralel Yapı ile ne başka bir yapıyla herhangi bir bağlantımız yok. Soruyorlar yok yani ne yapalım. Var olsa açıkça söyleriz. Çünkü ben şunu söyleyeyim, siyasete atıldığım gün her ortamda her koşulda halka doğruları söyleyeceğimi belirttim.

Böyle bir bağlantı kurulsaydı 'Evet biz iş birliği yaptık, şu gerekçelerle yaptık' derdim. Ama öyle bir iş birliğimiz yok. Biz 17-25 Aralık bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. O tarihlerde biz bunun üzerine gittik. Onun için onlara göre olayı paralel çıkardı. 'Siz neden onlara destek veriyorsunuz?' gibi bir suçlamayla karşı karşıya kaldık. Herkes emin olsun hiçbir zaman, hiçbir ortamda devletin içinde ikinci bir Paralel Yapı'yı asla kabul etmeyiz. Devletin kendi yapısı vardır o yapı içerisinde yolumuza devam ederiz." Kemal Kılıçdaroğlu, kendilerinin her zaman hukukun üstünlüğünün yanında olduklarını vurgulayarak, hakimlerin kararı nedeniyle tutuklanmasını eleştirdi.

"Yaşadığımız süreç, bize iktidar yolunu açan bir süreç"
Seçimler için "hedef iktidar" demediği ve yüzde 35 oy hedefi belirttiğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin 2002'de yüzde 34 ile tek başına iktidar olduğunu aktardı. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Biz gerçekten gerçekçi bir tahmin yaptık yüzde 35 ve üstü tahmin yaptık. '35'i yakalarsak bizim için başarıdır' dedik. Aşarsak tabi çok daha güzel olur.

Bugün yaşadığımız süreç, bize iktidar yolunu açan bir süreç. Projelerimizle, halka dokunmamızla, teşkilatlarımızın çalışmasıyla gerçekten son derece iyi bir süreci yakaladık ve yolumuza devam ediyoruz." Tek başlarına iktidar olmak istediklerini ve ana hedeflerini bu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'de en ciddi sorununun uluslararası anlamda demokrasi ve insan hakları ile medya üzerine baskı olduğunu ileri sürdü.

"Ekmeleddin Bey, cumhurbaşkanı olsaydı Ortadoğu'ya huzur gelirdi"

MHP'den milletvekili adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak göstermekten pişman olmadığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Ekmeleddin Bey, bugün cumhurbaşkanı seçilseydi, Ortadoğu'ya kesinlikle barış gelirdi. Arap dünyasını yöneten bir genel sekreter, o dünya içinde kadın-erkek eşitliğini savunan bir genel sekreter, sözü geçen bir genel sekreter, çözülemez bütün sorunları o dönemde çözen bir genel sekreter bizim cumhurbaşkanımız olsaydı Ortadoğu'ya bugün barış gelirdi, huzur gelirdi. Ekmeleddin Bey, tek bir eksiği var Türkiye'de tanınmıyor. Tarafsızlığını korurdu, bilim insanı gibi davranırdı, toplumun her kesimini kucaklardı."