Kılıçdaroğlu kaset iddialarına cevap verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu TDK'dan CHP'ye para aktarıldığı yönündeki iddiayı, "Hayatımda duyduğum en saçma şey" sözleriyle değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu kaset iddialarına cevap verdi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'den gelen bir grup kanaat önderi ile toplumsal grupların önde gelen temsilcileri ile kahvaltıda buluştu.

Ankara'da gerçekleşen buluşmanın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Twitter'daki 'Fuat Avni' hesabı ile ilgili olarak CHP'ye yönelik mesajlaşma ve kaset ile şantaj iddiaları hakkında "Bu kadar deli saçması şeyler nasıl uydurulabiliyor? Onların MİT üzerinden oluşturulduğunu çok iyi biliyoruz.

"HESAP NUMARASINI VERSİNLER GİDİP PARAYI ALALIM"
Hangi dairelerden kaç kişinin görevlendirildiğini de biliyoruz. Türk Dil Kurumu üzerinden bize para aktarılıyormuş. Peki bu hükümet nerede? Niye bulmuyor bu paralarımızı? Nerede bizim bu paralarımız?

İsviçre bankalarında bizim paralarımız varmış. Varsa bize haber versinler. Hesap numarasını versinler gidip bir an önce alalım. Gerçekten paraya ihtiyacımız var. Seçimler de geliyor zaten. Bu kadar iğrenç iftiralarla ben ilk kez karşılaşmıyorum" dedi.

"DELİ SAÇMASI BİR AÇIKLAMA"

Özgürlüklerin Korunması ve İç Güvenlik Paketi'nin Meclis'teki görüşmelerinde yaşanan olaylar ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın Meclis'teki kavgaya yönelik açıklamaları sorulan Kılıçdaroğlu, "Ak Parti'nin grup başkanvekilinin 'Milletvekilleri kendi kendilerini darp ettiler' açıklaması, deli saçması bir açıklama.

Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bir kanun görüşülüyor. Ak Parti milletvekilleri diğer milletvekillerine saldırıyorlar. İnsanlık dışı, ahlak dışı bir uygulama. Düşüncenin açıklanmasına tahammül edemiyorlar. Anlamakta zorluk çekiyoruz.

AK Parti'yi çok iyi biliyoruz. İşine geldiği zaman masum, işine geldiği zaman şeytan oluyor. Orada açıkça CHP milletvekillerine yönelik saldırı, demokrasinin kaldıracağı bir saldırı değildir. Demokrasiyi bunlar henüz öğrenemediler. Düşünce özgürlüğü nedir bunu öğrenemediler.

"BASKIYLA YASA GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"
Bu AK Parti'nin gelecekte nasıl bir Türkiye düşlediğini açıkça hepimizin önüne koyuyor. Baskıyla saldırıyla kendi düşüncelerini kabul ettirmeye çalışıyorlar. Baskıyla saldırıyla parlamentodan yasa geçirmeye çalışıyorlar. Böyle bir parlamento mu olabilir? Parlamento dediğiniz bir tasarı gelir, oturulur uygarca tartışılır.

Gereği yapılır. Kendi çoğunlukları var zaten. İç tüzüğün verdiği hakları bile kullanmayın diyorlar bize. Milletvekillerini siz böyle baskılarsanız toplumu gerersiniz. Biz gerginlikten uzak duralım diyoruz. Onlar kalkıyorlar ellerinde çekiçle milletvekillerini dövüyorlar" ifadelerini kullandı.

"ŞAŞKINLIĞA DÜŞÜYORUM"

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki 'Fuat Avni' hesabı ile ilgili olarak CHP'ye yönelik mesajlaşma ve kaset ile şantaj iddiaları sorulan Kılıçdaroğlu, "Doğrusunu isterseniz okuyunca ben de şaşkınlığa düşüyorum. Bu kadar deli saçması şeyler nasıl uydurulabiliyor? Onların MİT üzerinden oluşturulduğunu çok iyi biliyoruz.

Hangi dairelerden kaç kişinin görevlendirildiğini de biliyoruz. Türk Dil Kurumu üzerinden bize para aktarılıyormuş. Peki bu hükümet nerede? Niye bulmuyor bu paralarımızı? Nerede bizim bu paralarımız? İsviçre bankalarında bizim paralarımız varmış. Varsa bize haber versinler. Hesap numarasını versinler gidip bir an önce alalım. Gerçekten paraya ihtiyacımız var. Seçimler de geliyor zaten. Bu kadar iğrenç iftiralarla ben ilk kez karşılaşmıyorum" diye konuştu.

"İKTİDARDAN GİTMENİN MALİYETİNİ ÇOK İYİ BİLİYORLAR"
7 Haziran seçimlerinde sandıkların korunmasına yönelik özel bir hazırlık yapılıp yapılmadığı sorulan Kılıçdaroğlu, "Bütün hazırlıklarımız var. Bütün toplumu sandıklara sahip çıkmaya davet edeceğiz. Ak Parti iktidardan gitmemek için her türlü yola başvuracaktır. Çünkü iktidardan gitmenin maliyetinin ne olduğunu çok iyi biliyorlar.

Her şeyi göze alırlar bunlar. Yalanı, iftirayı, cinayeti her şeyi göze alırlar. İktidardan gitmemek için her şeyi yaparlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, önümüze hangi engelleri koyarlarsa koysunlar Cumhuriyet Halk Partisi haziran ayında iktidar olacaktır. Bunu Ak Partililer unutmasınlar" açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.