Kılıçdaroğlu'ndan İhsanoğlu'nun MHP adaylığına ilk yorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi kucaklayan bir liste hazırladıklarını söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM’deki makamında Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile görüşmesi öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu Ekmeleddin İhsanoğlu'nun MHP'den aday gösterilmesiyle ilgili de şunları söyledi...

Kılıçdaroğlu'ndan İhsanoğlu'nun MHP adaylığına ilk yorum
Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekili aday listesini değerlendirdi.

"Gayet güzel, bütün Türkiye'yi, hiçbir ayrım yapmadan kucaklıyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, özellikle kadın adayların listelerin en iyi yerlerinde olmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki süreç içerisinde inşallah CHP, iktidar olduğunda bu ülkenin bütün sorunlarını çözecektir. Bütün sorunlarını çözmeye kilitlenmiştir. Kadına yönelik şiddet asla ve asla olmayacaktır. Hele 1400 gibi bir rakam asla olmayacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bütün çocuklar mutlu olacak. Anneler, çocuklarını huzur içinde okula gönderecekler. Bütün bunların sözünü veriyorum.

Emekliler, 'ay sonunu nasıl getiririm' diye korkmayacak. Bakkalın, kasabın, manavın önünden korkarak geçmeyecek. İşsizliği de bitireceğiz, çok kararlıyız ve azimliyiz. Bu ülkeyi 12 yıldır yönetenler Türkiye'yi bu noktaya getirdiler. Biz 4 yılda ülkeyi çok farklı bir noktaya taşıyacağız."

-"Türkiye'nin geleceğine kendimizi kilitlememiz lazım"

Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili aday listesinde yer almayan bazı aday adaylarının sitem ettiğine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"İster ön seçim ister kontenjandan adaylık başvurusunda bulunan bütün arkadaşlar çok değerli. Bütün arkadaşlarıma şükran borçluyum.

Ama bir gerçek var. 55 yerde ön seçim yaptık. Dolayısıyla bizim kontenjan sayımız son derece sınırlı. Gönül isterdi ki bütün arkadaşlarıma yer vereyim. Ama maalesef öyle bir şansımız yok.

Listeye girmemesine karşı son derece sıcak, güzel mesajlar veren arkadaşlarımız var. 'Biz çalışacağız' diyen arkadaşlarımız var. Olay bireysel olay olmayı çoktan aşmıştır. Olay, CHP'yi iktidara taşıma günüdür. Dolayısıyla bizim bütün çabamızı bunun üzerine yoğunlaştırmamız lazım. Elbette hepimiz insanız. Listelerde yer almadığımız zaman burukluk yaşayabiliriz, üzülebiliriz. Ama bunları geçici bir süre için yapmalıyız. Türkiye'ye, Türkiye'nin geleceğine kendimizi kilitlememiz lazım."

Kılıçdaroğlu, "AK Parti'nin listesi saray ağırlıklı mı yoksa Başbakanlık ağırlıklı mı?" sorusu üzerine, "Onu sarayda oturana soracaksınız. Çünkü asıl aktör o. Diğeri vesayet altında" dedi.

'OLUMLU BULUYORUM'

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığıyla ilgili soruya Kılıçdaroğlu, "Çok değerli bir insan. Olumlu buluyorum, hayırlı olsun" diye cevapladı. Ak Parti’nin listesinin Saray mı Başbakan ağırlıklı mı olup olmadığını ilişkin bir soruya Kılıçdaroğlu, "Onu saraydakine sormak lazım" diye cevapladı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.