CHP sözcüsü Haluk Koç, son yaşanan terör olayları ve CHP'ye hükümeti kurma görevi verilmemesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Koç, şehit haberleri üzerine Erdoğan'a seslenerek, "Bu kaosu yaratan sensin. Başsorumlu sensin. Bu acılar yaşanırken Saray'da fıkra anlatan Cumhurbaşkanı... Gündemleri hep Saray. Yok efendim adresini bilmiyormuş. Varsa saray yoksa saray. Yere batsın senin sarayın. " dedi.

SEÇİM HÜKÜMETİNDE YER ALMAMIZ SÖZKONUSU DEĞİL

Haluk Koç ayrıca kurulacak olan seçim hükümetinde yer almayacaklarını da sözlerine ekledi. Koç, "Açık söylüyoruz kurulacak olan seçim hükümetinde yer almamız sözkonusu değil" ifadelerini kullandı.

İşte Haluk Koç'un açıklamalarından satır başları:

ŞEHİT HABERLERİ GELİRKEN ÇIKMIŞ FIKRA ANLATIYOR

Her yerden şehit haberleri geliyor kendisi çıkmış muhtarlara fıkra anlatıyor. Bugün acı çekiyoruz biz acı. Senin deyimine göre aileler mutlu. Aileler yanıyor. Türkiye yanıyor.

Sevgili milletim 13 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Hükümet sorumluluğu kimde? Bugüne gelişin yol taşlarını döşeyenler kimler? Kimler PKK terör örgütüyle pazarlık masası kurdular. Hukuk devleti kurallarını boşa çıkartarak siyasi çıkarları için bu milletin birliği kardeşliği üzerinden kimler pazarlık yaptı?

SEN NEREDEYDİN 13 YILDIR

Hiç sana dokunmuyor mu bu sözler sayın Cumhurbaşkanı? Sana değmiyor mu ucu? Sen nerdeydin 13 yıldır?

Bu kaosu yaratan sensin. Başsorumlu sensin. Bu acılar yaşanırken Saray'da fıkra anlatan Cumhurbaşkanı...

YERE BATSIN SENİN SARAYIN

Bugün Türkiye'nin derdi Cumhurbaşkanı'nın dertleri veya gündemi değildir. Bugün ülkemizin derdi ateş düşen ocaklar, şehit olan gencecik fidanlarımızdır.

Gündemleri hep Saray. Yok efendim adresini bilmiyormuş. Varsa saray yoksa saray. Yere batsın senin sarayın.

ERDOĞAN BU İŞTEN YÜZÜN KIZARMADAN KURTULAMAZSIN

Recep Tayyip Erdoğan bu işin sorumluluğundan pişkinlikle yüzün bile kızarmadan asla kurtulamazsın. Sana bunu hatırlatmak istiyoruz. PKK ve ileri gelenleriyle silah bırakmadan, hukuk devleti kurallarını çiğneyerek pazarlık yapan sensin. Doğu'da kamu güvenliği boşluğunu doğuracak kararları sen aldın. PKK'nın şehir yapılanmalarına göz yuman sensin, senin yönetimin. türkiye'nin huzurunu rehin vererek kirli pazarlık sürecini yürüten sensin ve görevlendirdiğin devlet kadrolarıdır. Uyarılar eleştiriler yapılınca da bunlar karşısında "Efendim bunlar çözüme barışa karşı bunlar kandan besleniyorlar" iftirasını yayan yine sen ve senin kadrolarındır.

Bugün maalesef ektikleri bu fırtınan faturasının hepimiz ödüyoruz. Gençlerimiz canlarıyla ödüyor.

MİLLETİN GÖZÜNE BAKA BAKA FIKRA ANLATIYOR... SAÇMALIK

Tek bir kişi kirli tertipleriyle koskoca bir ülkeyi rehin almış durumdadır. Sıkılmadan utanmadan bugüne gelişteki tüm sorumluluğunu unutarak milletin gözünün içine baka baka aklı sıra fıkra anlatıyor... Saçmalık...

Saray'daki kişinin niyeti açıktır ve fütursuzdur. Seçimle gelmiştir seçimle gitmemek için her yolu deneyebilecek biridir. Her kaosu körükleyecek gözü karalıkta ve sorumsuzluktadır.

Türkiye'yi hep beraber bu karanlığın esiri olmaktan kurtarmak zorundayız!

Devletin tepesinde uzlaşmazlıktan çıkarı olan birileri var.

ADRES POLEMİĞİ

Hiç unutma Recep Tayyip Erdoğan. Emperyalist işgalcilere karşı Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde kazanılmış Çankaya'nın adresini bilmeyenleri de aziz milletimiz hiçbir zaman tanımayacaktır. Sen de bunu unutma.

ERDOĞAN'IN İKTİDAR SAPLANTISI

Seçim sonrasında koalisyon kurdurmamak açıkça milli iradenin gaspıdır. Tayyip Erdoğan hırsıyla Türkiye'yi seçime sürüklemekte ısrar etmektedir. Ne her gün kaybettiğimiz gençlerimiz, ne her geçen gün ağırlaşan ekonomik tablo, ne de seçmenin 7 Haziran'da ortaya koyduğu irade Erdoğan'ın iktidar saplantısının önüne ne yazık ki geçememektedir. Erdoğan'ın hırsının Türkiye'ye faturası artık ülkemizi yaşanmaz hale getirmektedir.

CHP'nin hükümeti kurma görevi alması engellenmektedir. Tüm demokratik teamüller çiğnenmektedir. Bu ülkemize yapılan bir haksızlıktır. Diğer muhalefet partilerine de bazı sözlerim var. Onlar da Tayyip Erdoğan'ın iktidar hırsı için Türkiye'ye bedel ödetmesine seyirci kalmama durumu vardır. Bir ortak sorumluluk yüklenme noktasında herkesin duyarlılığını beyan etmeye Türkiye'nin ihtiyacı vardır.

TAYYİP ERDOĞAN İPE UN SERMEYİ BIRAKMALIDIR

Tayyip Erdoğan ipe un sermeyi bırakmalıdır. CHP'ye görev vermek durumundadır. Aksi takdirde, mili iradeyi iktidar hırsı için rehin alanları Türkiye'yi ateş çemberi içinde kendi hırsı için hükümetsiz bırakarak erken seçime sürükleyenleri önce ben diyenleri, önce benim çıkarlarım diyenleri milletimiz asla unutmayacaktır.

CHP kaçak saraydan gelen tüm engellemelere rağmen "önce Türkiye" demeye, 7 Haziran'dan bugüne kadar her adımda olduğu gibi bundan sonra da sorumluluğunu yerine getirerek devam edecektir.