Mahkeme MHP'de Olağanüstü Kurultay Yapılacak Dedi

MHP ile ilgili mahkeme kararı verildi. Muhaliflerin talepleri doğru bulundu. Mahkemeden MHP'nin olağanüstü kurultaya gitmesi yönünde karar çıktı.

Mahkeme MHP'de Olağanüstü Kurultay Yapılacak Dedi
Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etti. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi atanacak 3 kişilik kayyum ile MHP'nin kurultaya götürülmesine karar verdi.

MHP'de Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Avcı, Ümit Özdağ gibi isimler Devlet Bahçeli'ye karşı adaylığını ilan etmişti.

MHP'DEN İLK TEPKİ YARGITAYA TAŞIYACAĞIZ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın kararla ilgili ilk yorumunda, "kararı doğru bulmadıklarını ve konuyu Yargıtay'a taşıyacaklarını" ifade etti.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Muhalifler bu kararın ardından olağanüstü kurultay kararı alacak. Bu nedenle MHP yönetimi bu süreci durdurmak için "acil durdurma kararı isteyecek". Böylece Yargıtay'ın kesin kararı gelene kadar zaman kazanacak.


Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etmesinden sonra gerekçeli karar beklenecek. Bunun ardından muhaliflerin belirlediği ve mahkeme tarafından yetkilendirilen Çağrı Heyeti olağanüstü kurultay kararını ilan edecek ve bu karar, 15 gün askıda kalacak.

Çağrı Heyeti bu aşamada kongre tarihinin belirlenmesi, salon kiralanması gibi işlemleri tamamlayacak ve başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere tüm parti yönetimini olağanüstü kurultaya davet edecek. Genel Merkez yönetiminin katılmaması halinde dahi Çağrı Heyeti yasal olarak olağanüstü kurultayı toplayabilecek. Çağrı Heyeti'nin belirleyeceği kurultay tarihi Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından onaylanınca seçim tarihi kesinleşecek.

Mahkemenin kararını Genel Başkanlık için adaylığını koyan Sinan Ogan, Koray Aydın, Meral Akşener ve Ümit Özdağ ayrı ayrı ama Ankara'da takip etti. Adaylar bundan sonraki sürece ilişkin stratejilerini mahkemenin kurultay kararına göre şekillendirecek. Ümit Özdağ, 9 Nisan Cumartesi günü adaylığını Rize'de düzenleyeceği bir basın toplantısıyla açıklayacak.

Temyize gidilmesi bu süreci engellemez.

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, karar üzerine basın toplantısı düzenledi. Oğan, "Mayıs ayı içerisinde, ilk haftalarda, olağanüstü kurultay yapılır. Temyize gidilmesi bu süreci engellemez" dedi.

Genel Merkez Yargıtay'a gidecek ama yürütmeyi durdurma kararı gelmesi için bir gerekçe olması lâzım. Yargıtay ne gerekçe gösterebilir?" diye soran Oğan, "Adaylar arasında birleşme ikinci, 3. turda olur. Sayın Devlet Bahçeli bizim Devlet abimizdir, adayları toplayıp mekanizma oluşturmalı" ifadelerini kullandı.

Dava süreci

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Kilis İl Başkanı Arif Amoca, Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner, Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, Elazığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem, Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı, Uşak İl Başkanı Ali Kurt, Çorum İl Başkanı Bekir Çetin ve Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verilmesi için dava açmıştı.

Dava dilekçesinde, 543 büyük kongre delegesinin, "partinin büyük kongresinin olağanüstü toplantıya çağrılması hususunda noter vasıtasıyla talepte bulunduğu, talebin, kongrede tüzük değişikliğini de içerdiği" belirtilmişti.



Partinin avukatları talepleri reddetmişti

Dava dilekçesi, 12 Şubat Cuma MHP Genel Merkezi'ne ulaşmıştı.

MHP'nin avukatlarınca dava dilekçesine 3 Mart'ta cevap verilmiş, usûl ve esasa ilişkin itirazlarda bulunularak, dava dilekçesinin kabul edilmediği bildirilmişti.

Muhaliflerin avukatları da buna 9 Mart'ta yazılı cevap göndermiş, davaya bakma görevinin Sulh Hukuk Mahkemesi'ne ait olduğunu, Genel Merkez'in partinin olağanüstü kongreye davet edilmesi konusunda takdir yetkisinin olmadığını savunmuştu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.