Mahmur dönsün

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD saldırısı nedeniyle önceki gün boşaltılmaya başlanan Musul yakınlarındaki Mahmur Kampı sığınmacıları için “Uzun süredir oradalar. Dönmeleri, köylerine yerleşmeleri gerekir. Zaten Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bunlar, özel olarak sınırı açmaya da gerek yok. Orada doğan çocuklar için de vatandaşlık hemen halledilir, sorun olmaz” dedi.

Mahmur dönsün
Parti otobüsüyle Ankara-Eskişehir yolunda ve Eskişehir’de konuşan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

YASAK, EMNİYET MÜDÜRÜ KAYNAKLI

Bölgede IŞİD’e karşı güç birliği yapılıyor, tabii nasıl bir sonuç verir bilemiyoruz. Ciddi silah gücüne kavuştu IŞİD, Musul’u ele geçirince. Saddam dönemi Irak silahlı kuvvetlerinin bir bölümünün de IŞİD’e katıldığı belirtiliyor. Türkiye’nin pozisyonu da belli değil. 49 vatandaşımızın IŞİD’in elinde olması nedeniyle, eli kolu bağlı olduğundan Türkiye seyirci kalıyor.

Telefon görüşmelerinin yapıldığını da biliyoruz rehine olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla. 3 ayrı grup olarak farklı yerlerde tutulduklarını biliyoruz.  Türkiye’de El Kaide ve IŞİD’in hapishanelerde militanları var. En son Niğde olayında ortaya çıkmıştı. IŞİD’in arzusu tutuklu olan militanların serbest bırakılmasıdır. Acı olan şu: THY bir gün önce bütün bürolarını kapatıyor, ne Dışişleri Bakanlığı ne istihbarat bunu görüyor.

(Bağcılar tartışması) İzinler alınmıştı ama sonra yasaklandı. Vali ile konuştuk, kaymakam ile konuştuk ama asıl engelin İstanbul Emniyet Müdürü kaynaklı olduğu görüldü. Hani Başbakan’ın yolsuzluğunu kapatmak için özel uçağıyla getirdiği emniyet müdürü. Her şeye rağmen gittik Bağcılar’da güzel bir miting yaptık. AKP eleştiriye açık bir parti değil, kaybettiğini görünce hukuk dışı yollara çok rahatlıkla başvurabiliyor. İftira atabiliyor, yalan söylüyor. Böyle bir yapısı var.

Düşünün, bir düşünün, iki düşünün, üç düşünün. Neden ‘en az üç kez düşünün’ diyorum? Sabahın köründe, oğluna telefon edip ‘evladım, paraları sıfırlayın’ dememesi lazım. Oğlu telefon ettiği zaman babasına, ‘babacığım, 10 milyon dolar getirdiler alayım mı?’, ‘Sakın alma, ne kadar söz verdilerse o kadarını getirmek zorundalar. Nasıl olsa kucağımıza oturacaklar’ dememesi lazım. Aile boyu batağa batmamak lazım.

DEMİRTAŞ’IN OYLARI EKMEL BEY’E GELİR

2 gün önce bir rakam geldi. Hiçbir aday yüzde 51’i geçmiyor. 2’nci tura kalması halinde Selahattin Bey’i destekleyen vatandaşlarımızın takdirlerini Ekmel Bey’den yana yapacaklarını düşünüyorum. Sonuçta Erdoğan ile Selahattin Bey arasındaki çatışmayı görünce bu çatışmadan kârlı çıkması gereken Ekmeleddin Bey. Normalde düşünerek karar veriyorsa seçmen ağırlığın Ekmel Bey’e gelmesi lazım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.