Asgari ücretin ülke imkanları içinde sürekli artırılması gerektiğini dile getiren Şimşek, AKP hükümetleri döneminde asgari ücretin hem reel olarak hem dolar hem de enflasyon bazında katlandığını söyledi. Şimşek, asgari ücretin ülke geliştikçe artacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Siz ‘asgari ücreti 1.500 liraya çıkarttım’ derseniz, devlette asgari ücretli çalışan yok, işçiye en büyük zulmü yaparsınız. Türkiye’nin henüz yüksek teknolojili, katma değeri yüksek ürünlerdeki payı düşüktür. Türkiye hala birçok geleneksel sektörde üretim, ihracat yapıyor.

Bu anlamda asgari ücret, Avrupa’daki 10 ülkeden yüksek. Asya ile karşılaştırmıyorum. Siz bunu yüzde 50 daha artırırsınız. Bir de bunun brüt maliyeti var. Asgari ücretli kardeşimizin geçim şartlarını sürekli iyileştirmemiz lazım. Bu sene enflasyon öngörüsü taş çatlasa yüzde 6-7. Hükümet olarak yüzde 13’e yakın artırdık. Bu rasyonel bir şeydir.

Milli gelirden enflasyonun üzerinde pay veriyorsunuz. Zaten onu CHP kendi cebinden vermeyecek. İşverenin kesesinden vereceksiniz. Böyle bir şey yapılırsa ki hayalidir, öyle bir şey yok, o zaman büyük olasılıkla işçiler ya kayıt dışı çalıştırılır ya da işlerini kaybeder.