MHP'de partici muhalefete mahkeme yolunu gösteren MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye Meral Akşener'den cevap geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Akşener, hukuk ve demokrasinin keyfilikten, sevginin benlikten güçlü olduğunu, önce kendi evlerinde sonrada tüm Türkiye'de ispatlayacaklarını ifade etti.

TBMM eski Başkanvekili Meral Akşener, MP Lideri Bahçeli'nin “İmzayı, kim ne kadar toplarsa toplasın. Müracaatları halinde kabulü mümkün olmayacaktır.” sözlerine hukuku hatırlatarak cevap verdi. Akşener, isim vermeden Bahçeli'ye “Ülkücüler, hukuk ve demokrasinin keyfilikten, sevginin benlikten güçlü olduğunu, önce kendi evlerinde sonrada tüm Türkiye'de ispatlayacaklar” ifadelerini kullandı.

Sinan Oğan'dan da Bahçeli'ye yanıt

MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Sinan Oğan, Bahçeli'nin, "12. Olağan Büyük Kongre, 18 Mart 2018 tarihinde yapılacak. İmzayı kim ne kadar toplarsa toplasın müracaatları halinde kabulü mümkün olmayacak ve yasal hakları kullanma yolu da açık olacaktır" açıklamasına tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan 24. Dönem Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, hiçbir kişi ya da kurumun ülkücü iradeyi hiçe sayamayacağını söyledi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Oğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin olağanüstü tüzük kurultayının toplanmasıyla ilgili Kızılcahamam'da yapmış olduğu basın açıklamasını şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade etti.

Siyasi Partiler Kanunu ve MHP Tüzüğü hukuken yeterli imzanın sunulması halinde olağanüstü kurultaya gidilmesini bir zorunluluk olarak görmektedir" diyen Oğan, şöyle devam etti:

Milliyetçi Hareket Partisi yönetiminin, ülkücü iradenin partimiz karar mekanizmalarında tecelli etmesini sağlamak yerine delege imzalarını tanımayacağını beyan etmesi ve ülkücü iradeye kurultay salonu yerine mahkeme salonlarını işaret etmesi ülkücü liderlik sorumluluğuyla bağdaşmamıştır. Delegelerimiz imzalarını sunduktan sonra sayın genel merkez yönetimimizin ülkücü iradeye saygının da bir gereği olarak görevini yerine getirmemesi halinde delegasyonumuzu temsilen başvuracağımız hukuki yolların yegane müsebbibi Sayın Genel Başkanımız ve Genel Merkez Yönetimi olacaktır. Hiçbir kişi ya da kurum ülkücü iradeyi hiçe sayamaz. Bütün bunlara rağmen, ülküdaşlarımız müsterih olsunlar; ülkücü iradenin tecelli edeceği o an mutlaka gelecektir."