Metin Şentürk'ten ilginç HDP açıklaması

İstanbul 2. Bölgeden bağımsız milletvekili adayı olan Metin Şentürk HDP'nin barajı geçip geçemeyeceği ile ilgili soruya 'Barajı geçeceklerini ben bile görüyorum' diyerek cevap verdi.

Metin Şentürk'ten ilginç HDP açıklaması
 İstanbul 2. Bölge bağımsız milletvekili adayı sanatçı Metin Şentürk 'bir yaraya merhem olmak için TBMM'ye gitmek istediğini söyledi. Şentürk, "HDP barajı kesinlikle geçecek, bunu ben bile görebiliyorum" dedi. Bağımsız milletvekili adayı Metin Şentürk, Cumhuriyet gazetesinden Erk Acarer'e ilginç bir röportaj verdi. İşte Acarer'in soruları ve Şentürk'ün yanıtları: Şarkıcı Metin Şentürk’la röportaja giderken bir arkadaşım, sinsice “o dâhi soruyu” öneriyor! “Sorsana, siyasette ışık görüyor muymuş?” Şentürk önce bizi evinde ağırlıyor. Ardından birlikte ilk seçim çalışması için İstinye’ye iniyoruz. İnsanlar onu seviyor, mütevazı, doğallığını bozmuyor.

Sokaklarda dolaşıyor, çay içiyoruz. Seçilir mi, seçilirse ne olur, neyi amaçlıyor ve Meclis’e girse ne yapacak, hepsini konuşuyoruz. Meclis kadın, işçi, çevre sorunlarını görmezden gelenlerle dolu, bu kadar görmeyenin arasında biri daha fazla değil mi? Doğru söylüyorsunuz ancak eğer seçilirsem bu kadar görmeyen insan arasında bir gören olacağıma söz veriyorum. İnsanlar neden siyasete bu kadar meraklı? Meclis’e girmek çok mu önemli? Vekil olursam daha fazla ünlü olma, daha fazla bilinir olma durumum var mı ya da şu andakinden daha fazla para kazanabilir miyim? Eğer amacıma ulaşırsam bazı haklarımı da kaybedeceğim.

Meclis’te olursam düğünlerde, derneklerde şarkı söyleyemeyeceğim mesela. “Vekil, bir tıngırdat da dağıtalım” derlerse ne olur? İşte bu yüzden benim açımdan durum farklı. Ben samimi olarak bir yaraya merhem olmak istiyorum. Nedir o? Altı kardeşim var. Bazı kardeşlerim ve babam da görme engelli. Genetik bir rahatsızlık! Benim ailem küçük bir körler okulu gibiydi. Şaka bir yana; çok sıkıntı çektim, hayat öyle böyle zor olmadı benim için. Engellilerin ve ailelerinin sorunlarını benden iyi anlayan olabilir mi? Türkiye’de çok büyük bir sorun var. Tekerlekli sandalyesiyle kaldırıma çıkamadığı için çöp kamyonu altında kalıp ezilen insanlardan, okula, camiye, parka anne babalarının sırtında giden çocuklardan söz ediyoruz. Aslında bir zihinsel dönüşüm sürecine de ihtiyaç var.

‘BEN İŞİME GELENİ GÖRÜRÜM’

Sloganımız “Görmezden gelme!” Şimdiye kadar engellilerin sorunları görmezden gelindi. Bunu elimden geldiğince değiştirmek istiyorum. Niye bağımsız adaylık, hiç teklif gelmedi mi? Net bir teklif gelmedi, benim de başvurum olmadı. Nasıl bir kampanya yürüteceksiniz? On iki ilçede sahaya ineceğiz. Yüze yakın arkadaşımız 50 gün boyunca çalışacak. Her gün, her biri 60 ev gezecek. Bütün sahayı kaplayacağız. Engellilerin hakları için savaşıyorsunuz… Ne var ki iktidar Türkiye gaz fişeğiyle gözlerini kaybeden, polis şiddeti nedeniyle uzuvlarından olan insanlarla dolu!

Kamu güvenliğini önemsiyorum ancak insanların özgürlüklerinin önüne set çekilmesine karşı çıkıyorum. Bu coğrafyada yaşayan insanlar açlığa tahammül edebilirler ancak özgürlüklerinin ellerinden alınması karşısında mücadele ederler. Özgürlüklerin önüne getirilecek engellerin bedelini iyi düşünmek gerekir. Türkiye'de acil öteki sorunlar neler? Kadına ve çocuğa şiddet ile taciz konularına bir an önce önlem alınmalı. SYRİZA modeli sizi etkiledi mi? Orada görme engelli bir bakan var. Yunanistan’dan çok önce bunu gündeme getirmiştik.

Yunanistan’ın Sağlık Bakanı Panagiotis Korumblis’ten randevu aldık, gidip çalışmalarına yakından tanık olmak istiyoruz. HDP barajı geçebilecek mi? Evet, HDP barajı kesinlikle geçecek, bunu ben bile görebiliyorum. Son mesajınız? Gençlere seslenirim. İlk oy, ilk aşk gibidir. İlk oyunuzu kendini engelliler için mücadeleye adamış birine verirseniz, ileride kendinizle gurur duyarsınız. Bu sözlerimi siz de görmezden gelmeyin. Yazarsanız sevinirim.

Anahtar Kelimeler:
HdpMetin Şentürk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.