MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Süleyman Servet Sazak, "Bugünkü siyasi konumumuzu kabullenmemiz sindirmemiz mümkün değildir. Sindirmek, kabullenmek yenilgidir. Yenile, yenile büyüyen bir zafer yoktur. Kendi oluşturduğunuz statükoya teslim olup, hareketsiz kalarak iktidar olamazsınız.

Ben, "Düşün peşime sizi iktidara getireceğim" demiyorum. Ben "Fark oluşturacağım" diyorum. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli; ezeli ve ebedi liderimiz, Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in ani vefatı sonucu üstlendiği misyonla hareketimizi herhangi bir ideolojik krize sokmadan bugünlere getirmiştir.

Sayın Genel Başkanımıza yönelik ne hürmetsizlik ne de inkârcılıktır. Tazelenmeliyiz. Bütün adayların ülkücü terbiye ve Türk devlet geleneğine göre hareket etmelerini bekliyorum. Birbirimizin yüzüne bakamayacak hale gelecek tutumlardan kaçınmalıyız. Bu arada adım mı? Adım Türkiye. Bunun için buradayım. MHP Genel Başkanlığına talibim" dedi.

MHP Eski Genel Başkan Yardımcısı ve 21. Dönem Eskişehir Milletvekili Süleyman Servet Sazak, MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladığı konuşmasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: "Değerli basın mensupları, Aziz dava arkadaşlarım. Bugün burada, huzurunuzda olma gerekçemi hepiniz biliyorsunuz.

Partimizde bir kurultay ihtiyacı hâsıl olduğu için Milliyetçi Hareket Partisi aylardır kamuoyunun öncelikli gündemi haline gelmiştir. Böyle bir ihtiyaç hâsıl olmasaydı MHP sadece kendi mensupları değil, milletimizin diğer kesimlerince bu kadar tartışılmazdı.

Bugün nereye giderseniz gidin, toplumun her kesiminde MHP ve gerçekleştireceği kurultaya ilişkin tartışmalar ve beklentilere şahit olursunuz. Bu gerçek bile MHP'nin Türk siyaseti, devletin bekası ve milletin bütünlüğü açısından tarihi önemini bizzat göstermektedir.

Yaşadığımız bu kâbus dolu günlerden ancak partimizin geleceğinin nasıl şekilleneceğine ilişkin umutlarla kurtulacağımıza dair beklentiler Türk milliyetçiliğinin sahihliği ve misyonuna duyulan ihtiyacı bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu çerçevede, Kurultayımız için aday olan, bütün aday arkadaşlarıma, ülküdaşlarıma başarılar diliyorum. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli; ezeli ve ebedi liderimiz, Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in ani vefatı sonucu üstlendiği misyonla hareketimizi herhangi bir ideolojik krize sokmadan bugünlere getirmiştir.

Hatta liderliğinde girdiğimiz ilk seçimde, benim de içinde olduğum kadrolarla partimizi iktidara taşımıştır. Bu sebeple bir misyon, vizyon ve emanetin taşıyıcısı olarak, bir Türk milliyetçisi ve Ülkücü olarak kendisine ve emeği geçen tüm ülküdaşlarıma teşekkür ediyorum.

Değerli dava arkadaşlarım, bugün hem camiamızda hem de milletimizin bütün kesimlerinde MHP kurultayına ilişkin, bu denli tartışma ve beklenti oluşması, partimizde bir değişimin, esasında bir tazelenme ihtiyacının zaruret haline geldiğini göstermektedir.

GENEL BAŞKANIMIZA YÖNELİK NE HÜRMETSİZLİK NE DE İNKÂRCILIKTIR


Bu gerçeklik Sayın Genel Başkanımıza yönelik ne hürmetsizlik ne de inkârcılıktır. Bir bakıma kendisinden emaneti devralıp, hareketimizi iktidara götürmek için bir enerji yenilenmesidir. Bizim kültürümüzde de, tarihimizde de tazelenme müjdedir, geleceğin güvencesidir.

Ne diyor Büyük Yunus: "Her dem yeni doğarız bizden kim usanası." Evet, Bu kurultay ihtiyacı tazelenmenin, yeniden doğmanın ve ışıyacak günün müjdesidir. Bu çerçevede diyorum ki, usandırmamalıyız. Yeniden doğmalıyız. Tazelenmeliyiz.