Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin imzalı yazının Antalya Valiliği’ne ulaştığı belirtildi. Yazıda MHP Antalya İl Başkanlığı'nın feshedildiği, yeni görevlendirmenin kısa süre içinde yapılacağı kaydedildi. Diğer yandan MHP Antalya yönetiminin karar defterleri ve il binasının anahtarlarını teslim almak üzere eski il başkanlarından Büyükşehir Meclis Üyesi Ali Baki Sarıca’nın görevlendirildi.

BAYRAK AÇMADIM DEMİŞTİ

Karar öncesi konuşan MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya, yaptığının bir bayrak açma olmadığını söyledi. Kaya, "Yıllardır Kaş’tan Gazipaşa’ya hareketin içinde siyaset yapıyorum. Tabanın, kongrenin toplanması yönünde bir iradesi var. O irade adına oradaydım" diye konuştu.

Kaya, dün Ankara’da olmasının nedeninin, tabanın sesine kulak vermesi olduğunu söyledi. Orada bulunmasının MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye karşı muhalif hareket içinde yer almak ya da Genel Merkez’e karşı ’bayrak açma’ olmadığını kaydeden Kaya, "Uzun yıllardır Kaş’tan Gazipaşa’ya hareketin içinde siyaset yapıyoruz.

Son döneme ilişkin şunu gördük, taban kurultayın toplanmasını istiyor. Kongrenin toplanması yönünde bir iradesi var. O irade adına oradaydım" diye konuştu. Herhangi bir aday adına Ankara’ya gitmediğini kaydeden Kaya, "Ancak şu açık ki kurultay toplanmadığı takdirde partimizi daha sıkıntılı günler bekliyor" dedi.

MHP kurultay krizi yaşarken Antalya’da partiye yeni bir il binası kazandırmak için çalışmalara başladıklarını ve gerekli kaynağı da yarattıklarını aktaran Kaya, "Başka düşünceler içinde olsak, bir adayı desteklesek ya da Genel Merkez yönetimine karşı bir hareket içinde olsak ’Bize ne’ deyip yeni il binası sorumluluğu altına girmezdik" diye konuştu.

İl Başkanı Kaya, partisinde muhalif harekete destek veren il ve il yöneticilerinin görevden alındığının hatırlatılması üzerine "Biz Genel Merkez’e muhalif tavır içinde değiliz. Ama bu yönde karar alırsa da baş tacı kabul ederiz" demişti.