Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul 2.bölge 9. sıra milletvekili adayı Mustafa Sarıgül, partisinin yaptığı ön seçimde kendisine karşı bir kampanya yürütüldüğünü söylerken, kontenjan adaylarının atanmasıyla dokuzuncu sıraya geriletilmesini de kabul etmediğini söyledi.

El Cezire’den İrfan Bozan’a konuşan Sarıgül, önseçimden beşinci sırada çıkmasının kendisini ‘olağanüstü hayal kırıklığı’na uğrattığını belirterek şunları söyledi: “Büyükşehir belediye başkan adayına karşı CHP içerisinde, özellikle genel merkez çevrelerinde Sarıgül önseçimde önlerde çıkmasın diye bir kampanya yürütülüyorsa, bunu ben partili arkadaşlarım ve yurttaşlarımın takdirine bırakıyorum.” ‘Kontenjana da, sisteme de muhalifliğim söz konusu’ Eski Şişli belediye başkanı, genel merkezden kontenjan adayları atanması nedeniyle seçim listesinde dokuzuncu sıraya düşmesini kabul edemediğini de ifade etti.

Sarıgül, “Ben dokuzuncu sırayı kabul etmiyorum. Ben beşinci sıradayım. Kontenjana fazla sevgi göstermiyorum. İstanbul’daki kontenjanlar çok fazla. Kontenjana da, sisteme de muhalifliğim söz konusu. CHP’nin en başarılı olduğu dönemler en az kontenjan kullandığı dönemlerdir” dedi.