Orhan Ünsal için heyecanlı bekleyiş devam ediyor

İş hayatındaki yatırımlarının yanında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk çalışmaları ile iş dünyasında özel bir yer edinen Ünsal Group yönetim Kurulu başkanı Orhan Ünsal, AK partiden aday adaylığını açıklamıştı.

Orhan Ünsal için heyecanlı bekleyiş devam ediyor

Aday adaylığını açıkladıktan sonra Ankara seçmeninden büyük ilgi ve teveccüh gören Ünsal, kulislerde ismi en çok konuşulan isimlerin başında geliyor. Temayül yoklamalarında gördüğü muazzam destek ile halk tarafından ne kadar çok sevildiğini gösteren Ünsal’ ın adaylığı için adeta sevenleri heyecanlı bir bekleyiş içerisinde. Yönetim Kurulu başkanı olduğu Ünsal Groupun Sincan’ daki merkez binasında akın akın gelen insanların duaları ve destekleri Orhan Ünsal’ ın en büyük gücü olarak ortaya çıkıyor.

Diğer aday adaylarından birçok yönü ile sıyrılan, 30 yıla yaklaşan siyasi hayatında merkez sağın çok sevilen isimlerinden biri haline Orhan Ünsal, başarılarla dolu bir geçmişe sahip. 12 eylül referandumunda Ak parti’ de siyaset yapmıyorken bile, yeni anayasaya EVET kampanyası var gücü ile çalışan Orhan Ünsal, benimkisi siyaset yapmak değil, memlekete hizmet etmek’’ söylevinde ne kadar samimi olduğunu göstermiş oldu.

2004 yerel seçimlerde Ankara’da partisinin oy ortalamasından 4 kat fazla oy aldı

1999 yılında DYP Sincan ilçe başkanlığı ile siyasete adım atan ve gerçekleştirdiği özverili çalışmalarla merkez sağın önemli siyasetçilerinden biri haline gelen Orhan Ünsal 2004 yılına kadar Sincan ilçe başkanlığı görevini başarı ile sürdürdü. Bu dönemde gerek iş ve gerekse siyasi hayatındaki çalışmaları ile ismi daha da parlayan Orhan Ünsal, 2004 yılında girdiği Sincan belediye başkanlığı seçimlerinde etkili bir kampanya gerçekleştirerek, partisinin Ankara ortalamasından 4 kat daha fazla oy alarak büyük bir başarıya imza attı.

2008 yılında siyasi kariyerine Ankara il başkanı olarak devam eden Ünsal, bir yıl sonra 2009 yılında Genel Başkan Süleyman Soylu’nun başkanlık görevini bırakması ile birlikte Ankara teşkilatlarından 250 kişi ile birlikte istifa etti.



12 Eylül Referandum seçimlerinde özverili çalışmalar gerçekleştirdi

12 Eylül Referandum seçimlerinde yoğun iş hayatına rağmen yeni anayasaya EVET kampanyası için özverili ve hummalı bir şekilde çalışan Orhan Ünsal , Süleyman Soylu ile birlikte Sincan’ başta olmak üzere bir çok yerde aktif organizasyonlar gerçekleştirdi. Sincan’da 1000 kişilik yemekli toplantı organize eden Orhan Ünsal yeni Anayasaya Evet kampanyasına büyük destek topladı.

DP Ankara teşkilatlarını organize ederek, 2000 kişi ile Ak Partiye katıldı

2013 yılı Orhan Ünsal ‘ ın siyasi kariyerinde yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Ak parti Genel başkan yardımcısı olan Süleyman Soylu ‘ nun teklifi ile DP Ankara teşkilatlarını organize eden Orhan Ünsal, ATO Kongre salonunda düzenlenen törende 2000 kişiyle birlikte Ak Partiye katıldı.

Benimkisi siyaset yapmak değil, güçlü bir Türkiye için hizmet etmek diyerek siyasi çalışmalarının amacını özetleyen Orhan Ünsal,’’ Kurulduğu günden buyana her türlü engel olma çalışmalarına göğüs gererek, Türkiye’nin makus tarihini değiştiren ve geçen on yılda Cumhuriyet tarihinin en önemli icraatlarına imza atan Ak Partide siyaset yapmak bizim için onurdur’’ dedi.

2004-2007 Yılları arasında Gümüşhane spor As Başkanlığı , 2006-2014 yılları arasında Ankara Ticaret Odasında komite başkanlığı ve meclis üyeliği ,2014 Yılında Ak Parti Ankara İl Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Orhan Ünsal ile iş dünyasından siyasete konuştuk.

Orhan Bey sizi yakından tanıyabilir miyiz?

Aslen Gümüşhaneliyim. Uzun yıllardır Ankara’ da yaşıyorum. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren şirketlerden oluşan Ünsal Group’un Yönetim Kurulu Başkanıyım. Etimesgut, Sincan ağırlıkta olmak üzere binlerce konut projesi hayata geçirdik. Halen yapımını devam ettirdiğimiz yüzlerce konuttan oluşan projelerimiz ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.



Neden siyaset?
Ben uzun yıllardır siyasetin içerisindeyim. Siyaseti memleketine ve milliyetine hizmet etmek için bir araç olarak gören ve değerlendiren bir insanım. Sonuçda bir birey olarak ne kadar imkanınız olursa olsun yapabilecekleriniz belli bir noktada sınırlı.

Eğer ülkenize daha faydalı bir insan olmak istiyorsanız, sizinle aynı görüşteki insanlarla bir araya gelmeli ve ortak bir amaç doğrultusunda güçlerinizi birleştirerek, canla başla çalışmalısınız. Dyp ile başlayan ve Ak Parti çatısını altında gururla sürdürmeye devam ettiğimiz siyaset hayatımızın temel dayanak noktası budur.

Ülkemiz son 12 yılda büyük değişim yaşadı. Eğitimden sağlığa, Alt yapıdan üst yapıya Cumhuriyet tarihinin en büyük atılımını gerçekleştirdi. Şahit oldukça heyacanlandığınız ve katkı sağlamak için heveslendiğimiz gelişmeleri yaşadık. 7 haziran ise bu değişimin yeniden miladı olacak.

Yeni ve güçlü bir Türkiye için yeni bir başlangıç daha olacak. Bende bu başlangıç ile birlikte, başlayacak büyük değişimin içerisinde, bilgisi, tecrübesi ile yer alarak ülkeme olan,borç olarak gördüğüm görevimi yerine getirmek istiyorum.

Makam değil hizmet sevdalısıyım

Bu zamana kadar gerek iş gerek ise siyaset hayatımda attığım hiç bir adımda bireysel bir beklenti içerisinde olmadım. Şuan çevremdeki insanların bana olan tam desteklerinin nedeninde bu olduğunu düşünüyorum. Kariyerinde üst sıraları görmüş, çoğu şeyi başarmış bir insan olarak makam hevesi olmayan birisiyim. Bu zamana kadar içlerinden hiç kopmadığım, dertlerini dert edindiğim halkımıza daha iyi hizmet edebilmek ve bu ülkenin ecdadına yakışır bir ülke olarak dünya tarihinde yer edinmesi için bu yolda yürüyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.