İnşaat sektöründe yaptığı yatırımlara iş dünyasının çok yakından tanıdığı bir isim olan Ünsal aslında siyaset dünyasında yeni bir isim değil. 1999 yılında Doğru Yol Partisi Ankara Sincan İl Başkanlığıyla siyasete adım atan Orhan Ünsal, geride bıraktığı 17 yılda siyasetten kopmadı.

Demokrat Parti genel başkanı Süleyman Soylu birlikte siyaset yaparken Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın daveti ile birlikte 2013 yılında,2000 kişilik Demokrat partili teşkilatlar ile birlikte Ak partiye geçen Orhan Ünsal sonra çalışmalarını Ak Parti'nin İl Yönetim Kurulu üyelisi olarak sürdürdü.




‘’Güçlü Türkiye için sadece elimi değil bedenimi taşın altına koydum’’
Benimkisi siyaset yapmak değil, güçlü bir Türkiye için hizmet etmek diyerek siyasi çalışmalarının amacını özetleyen Orhan Ünsal,’’ Kurulduğu günden buyana her türlü engel olma çalışmalarına göğüs gererek, Türkiye’nin makus tarihini değiştiren ve geçen on yılda Cumhuriyet tarihinin en önemli icraatlarına imza atan Ak Partide siyaset yapmak bizim için onurdur’’ dedi.

Aday adaylığını açıkladıktan sonra çevresinden gelen olumlu tepkileri değerlendiren Orhan Ünsal, Sincan, Etimesgut ve Ankara’ nın bir çok bölgesinde iş hayatımızda yaptığımız projelerden ve siyasi çalışmalarımızdan bizleri tanıyan insanların gelerek destek olması, tamayyül yoklamasında ve sonrasında desteklerini esirgememeleri bana apayrı bir gurur verdi dedi.