"Seçim hükümetine üye vermeyeceğiz"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon çalışmaları kapsamında bugün Meclis’te bir araya geldiği Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşme sonrasında ilk değerlendirmeyi yazılı açıklamayla duyurdu.

"Seçim hükümetine üye vermeyeceğiz"
Bahçeli, ’Seçim hükümetine üye vermeyeceğiz. Olası seçimi doğru bulmadığımızı daha önce açıkladık. 4 maddelik ilkelerimiz AK Parti tarafından reddedildi. Koalisyon hükümeti kurmak için uygun zemin oluşmadı’ dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı koalisyon görüşmesinden sonuç çıkmaması üzerine bugün MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

Bahçeli'nin Meclis’teki makamında yapılan görüşme yaklaşık 2.5 saat sürdü. Başbakan Davutoğlu'nun görüşmeye ilişkin açıklamasının ardından MHP liderinden de beklenen açıklama geldi.

İŞTE BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMASI

"Milliyetçi Hareket Partisi olarak, daha önceden kamuoyuyla paylaştığımız 4 maddelik ilke ve önşartlarımızın AKP tarafından kabulü mümkün olmamıştır. Bu itibarla koalisyon hükümeti kurmak için lazım gelen uzlaşma zemini oluşmamış ve siyasi anlaşma iklimi vasat bulmamıştır.
Söz konusu 116. Madde gereğince seçimlerin yenilenmesine karar verildiğinde mevcut Bakanlar Kurulu çekilecek ve Cumhurbaşkanı geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere bir Başbakan atayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi oluşacak bu seçim hükümetine katılmayarak herhangi bir üye vermeyecektir."

 
Anahtar Kelimeler:
BahçeliDavutoğluKoalisyon
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.