İş dünyasının çok yakından tanıdığı bir isim olan ve “benimki siyaset yapmak değil, güçlü bir Türkiye için hizmet etmek” diyerek siyasi çalışmalarının amacını özetleyen Fatih Candar Can, “Kurulduğu günden buyana her türlü engel olma çalışmalarına göğüs gererek, Türkiye’nin makus tarihini değiştiren ve geçen on üç yılda Cumhuriyet tarihinin en önemli icraatlarına imza atan Ak Partide siyaset yapmak, bizim için onurdur’’ dedi.

Siyasetin dışında “Her bireyin kendi içerisinde bir kutsalı vardır ve her bireyin kendisinin bu kutsalına hizmet etmesi, onun için bir şereftir. Benim kutsalım da AK Parti ve yürüttüğü davasıdır, bu dava uğruna attığım her adım benim için bir şereftir” diyen CAN, “Yeni Türkiye yolunda,gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız ve bu kutlu yürüyüş için, Sinop’lu hemşerilerimden destek istiyorum” diye ekledi.

Aday adaylığını açıkladıktan sonra çevresinden gelen olumlu tepkileri değerlendiren Fatih Candar Can, “temayül yoklamasının benim için olumlu olduğunu düşünüyorum,gösterilen ilgi beni gerçekten memnun etti ve sonrasındaki destekler bana apayrı bir gurur verdi” dedi. Bunun yanı sıra “bazı çevrelerde aday adaylığımın hoş bir şaşkınlık yaptığını ve sonrasın da, yerin tebessümün alması beni de çok mutlu etti” diyerek sözlerini sürdürdü.

"Yeni Türkiye Yolunda bende varım "
Fatih Candar Can, “Sorumluluk sahibi bir milletvekili olarak bu ülkeye hizmet etmek istiyorum. Sinop'a ve ülkeye en iyi hizmeti Ak Parti çatısı altında ve Ak kadrolarla beraber yapacağız. Hayatta hiçbir zaman doğduğum toprakları unutmadım, her zaman gözümüz kulağımız ve bir ayağımız Sinop'ta oldu. Biz Sinop’a Sevdalıyız” dedi.

Ankara bürokrasisini iyi bildiğini vurgulayan Fatih Candar Can, iş hayatındaki tecrübesini Sinop’a aktarmak istediğini ifade ederek; "Bu sürecin, Sinop’umuza güzel bir hizmet yarışı kazandıracağını düşünüyor ve biz aday adayları başta olmak üzere, sonucun ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu. “ Ben, Partim tarafından Aday gösterilirim veya gösterilmem bu Partimizin takdiridir.

Netice de, davamız tektir.Yüreklerimiz AK’tır. Kesin Aday gösterilen arkadaşlarımın, seçim sürecinde yanlarında olacağım. Diğer Aday Adaylarına da tavsiyem, aday gösterilmemeleri durumunda hiçbir nefsani davranış içerisine girmeden, aynı samimiyetle AK dava için çalışmalarına devam etmeleridir” diye ekledi.

Milletvekili aday adayı olmasının temelinde hizmet etme sevdasında yattığına işaret eden Can, "Allah nasip ederse bu görevi, başarabileceğime inanıyorum ve benim bu inancımın tezahürünü Sinop’lu hemşerilerim yaşayarak görecekler, bana inansınlar, bana güvensinler,Sevdamız SİNOP, davamız AK’tır bizim" diye konuştu.



Fatih Candar Can kimdir?
1971 yılında Sinop’ta doğdu. Tahsilini İstanbul’da tamamladı. 1993 yılında Askerliğini tamamlayıp, ticaret hayatına atıldı. 1996 yılında evlilik yaptı. 2 kız ve 1 erkek olmak üzere üç çocuk babasıdır. Fatih Candar CAN; Hali hazırda Bemtaş A.Ş ‘nin Yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaktadır ve birkaç Avrupa firmasının Türkiye, Türki Cumhuriyetleri ve Ortadoğu distribitörlüğünü yürütmektedir.. İngilizce, Orta derecede Arapça ve Osmanlıca bilmektedir.