Sırrı Süreyya Önder'den çözüm süreci açıklaması

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, seçimden sonra çözüm süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Önder 'Çözüm sürecini MHP ile bile yürütürüz' dedi.

Sırrı Süreyya Önder'den çözüm süreci açıklaması
Sırrı Süreyya Önder'in açıklamaları şöyle:

"MHP ile bile yürütürüz. Bizim kimsenin hakkından bir şey istediğimiz yok ki. Barışın bir tek temel gereği var, bu kadar söylediklerini inkar etmeselerdi, biz Dolmabahçe deklarasyonunda bu işi demokratik siyasete bağlamışız. Bunun önündeki kanalların açılması, buna hangi Türk milliyetçisi itiraz eder sizce? Hangi sosyal demokrat itiraz edebilir? Hangi muhafazakar itiraz etmeli?

Bunlar ama bir varlık yokluk telaşına düştüler. Demokrasiyi o kadar daralttılar, o kadar ikna ve rıza süreçlerini demokrasinin temel ruhunu o kadar ötelediler ki, demokrasi denilince gözüne ışık tutulmuş tavşan misali kalakalıyorlar.

DEMOKRASİ BUNLARIN FITRATINA TERS
Vallahi böyle bir talebimiz yok. Bu ülkede biz bağımsızlık istiyoruz deseydik bu kadar ürkmezlerdi. Ama demokrasi bunların fıtratına ters. Onun için b iz evrensel taleplerimiz arasında, evrensel insan hakları, hukuk temel ilkelerine dayanmayan, demokrasinin evrensel ilkelerine yaslanmayan bir tek talebin sahibi değiliz.

YAHU YETER ARTIK...

Buna hangi Türk milliyetçisi itiraz etsin? Niye etsin. Hep onu diyoruz. Yahu yeter artık, tabutlara sarılacağımıza birbirimize sarılalım kardeşim. Ve bunun önünde AKP kendi varlık yokluk davasını getirdi bu sürecin önüne koydu. Bu reva mı yani, caiz mi? Gayet gönül rahatlığıyla söylüyorum. Kim gelirse gelsin, bu normları kabul eden herkesle konuşuruz."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.