Sırrı Süreyya Önder'den koalisyon çağrısı

HDP'nin İmralı heyeti adına açıklama yapan Sırrı Süreyya Önder, "topyekün ulusal koalisyon" kurulması çağrısında bulundu.

Sırrı Süreyya Önder'den koalisyon çağrısı
HDP’nin İmralı heyetinde yer alan Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile Sırrı Süreyya Önder açıklama yaptı.Heyet adına açıklama yapan Sırrı Süreyya Önder, ilk olarak seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Önder, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecinde masayı deviren isim oldu. Seçim sonuçlarıyla birlikte Türkiye halkları o masayı yeniden dört ayağı üzerine koydu” dedi.Koalisyon çağrısı yapan HDP Milletvekili Önder, “Topyekün ulusal koalisyon gerçekleştirmeliyiz. Sadece Meclis'e giren partilerle değil, dışarıdan da desteklenen bir koalisyon kurmalıyız. Dışarıdan destekli bir koalisyon, hükümet koalisyonundan daha önemlidir” dedi.

Sırrı Süreyya Önder, İmralı’ya gitmek için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduklarını söyledi. Önder, “İmralı'ya gitmek için yanıt bekliyoruz” diye konuştu.

5 Nisan’dan beri hükümetle herhangi bir görüşme yapmadıklarını da vurgulayan Önder, "Oluşturulacak izleme heyetinin İmralı’ya gitmesi durumunda Öcalan’ın silahsızlanma yönünde kongrenin toplanması için tarih verebileceğini" de ifade etti.

HDP'li Önder, bir soru üzerine yeni kurulacak hükümet için güvenoyu şartlarının barış olduğunu kaydetti.“HDP’de Kürtçe yemin edecek milletvekili olacak mı?” sorusuna, “Hepimizin yemini içtüzüğe uygun olacak” diye yanıt verdi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.