"Söz kaldıracağım bu belayı"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da partisinin seçim bildirgesini açıklıyor. Seçim vaatlerini sıralayan Kılıçdaroğlu Passolig'i kaldıracağını da ifade etti.

"Söz kaldıracağım bu belayı"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım Seçim Bildirgesi’ni bugün ATO Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle kamuoyuna açıklıyor.

MAZOT VAADİNE ZAM GELDİ
CHP'nin 7 Haziran'daki vaatlerinde mazot fiyatı 1.5 liraydı, 1 Kasım seçimleri öncesi ise çiftçiye mazotu 1.8 liradan vermeyi vaat ettiler, mazot vaadine zam yaptılar.

"EŞİT YURTTAŞLIK"
Habertürk'ün haberine göre, CHP’nin seçim bildirgesinde, partinin bugüne kadar Kürt sorununun çözümü konusunda savunduğu ilkeler tek başlık altında toplandı. “Eşit yurttaşlık” ilkesinin öne çıkarıldığı bildirgede, sorunun “güvenlikçi” tedbirlerle çözülemeyeceği vurgulanarak “CHP, Türkiye’nin sorunlarını eşitlik, özgürlük ve adalet temelinde çözmeyi hedefliyor. Sorunun çözümünde ve kalıcı barışın sağlanmasında tek yol, daha fazla özgürlük, demokrasi ve hukuk devleti anlayışının yerleşmesi olmalıdır. CHP, Kürt sorununun çözümünü de bu bağlamda ele alıyor. Sorunu eşit yurttaşlık ve tam demokrasi anlayışı içinde çözecek yegâne adres CHP’dir” denildi.

MADDE MADDE KÜRT SORUNU ÇÖZÜMÜ
Bildirgede, Kürt sorununun çözümü konusunda atılması gereken diğer adımlar ise şöyle sıralandı:

-Yüzde 10 seçim barajı yüzde 5’e indirilmeli.

-Sorunun çözümüne ilişkin adımlar şeffaf ve hukuka uygun olmalı.

-Diyarbakır Cezaevi’nde yaşananları, Uludere başta olmak üzere tüm faili meçhuller ve hak ihlallerini araştıracak bir Meclis Komisyonu kurulmalı.

-Seçimlerde ve siyasette dil yasakları sona erdirilmeli.

-Adları değiştirilen yerleşim yerlerinin eski adlarının, yeni adlarıyla birlikte kullanılması sağlanmalı.

-Dersim arşivleri tarihçilerin erişimine açılmalı.

-21 Mart, Nevruz Bayramı olmalı.

-Nefret suçları zaman aşımına uğramamalı ve para cezasına çevrilmemeli.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

GENÇLERE ADIYORUZ
"Bu seçim bildirgesini gençlere adıyoruz. Ali İsmaillere Özgecanlara adıyoruz. Teröre kurban verdiğimiz gencecik insanlara adıyoruz bu seçim bildirgesini. Büyüklerin kabahatlarının faturalarını gençlerin ödediği için bu bildirgeyi gençlere adıyoruz. Ülke nüfusunun yarısını genç ve önlerindeki en büyük sorun işsizlik. 13 yıldır iktidar olanlar gençlerin hangi sorununu çözdüler? Sen konuşma dediler.

"SÖZ KALDIRACAĞIM BU BELAYI"
Gençler maça gitmek istiyor. Passolig nedeniyle maça gidemiyorlar. Söz kaldıracağım bu belayı. Özgürce maçlara geleceksiniz. Niye getirdiler? Efendim slogan atılıyor da beyefendiler rahatsız oluyorlar. İyi de o sloganlar boşuna atılmıyor ki orada, bir nedeni var. Sormuyor nedenini. Passolig’i kaldıracağız herkes özgürce maça gidebilecek, istediği sloganı da atabilecek.

“YÖK BELASINI KALDIRACAĞIZ”
Üniversite öğrencileri, mezun oluyorsunuz, kaymakam, vali oluyorsunuz. Polis oluyorsunuz, doktor oluyorsunuz. Ama üniversitedeyken sizi yönetimin dışında tutuyorlar. Biz YÖK belasını kaldıracağız ve öğrencilere üniversite yönetiminde söz ve karar imkanı sağlayacağız. Sizin söz hakkınız olacak.

“TAŞERON İŞÇİLERİN TAMAMI KADRO ALACAK”
800 bin taşeron işçi var. Bunların yüzde 80’i genç. İş güvenceleri yok. Ömür boyu asgari ücrete mahkum. Geçen seçim bildirgesinde de söylemiştim. Sözümün kapı gibi arkasındayım. Taşeron işçilerin tamamı kadro alacak. Sendikalı olacak.

“ASGARİ ÜCRET CHP İKTİDARINDA NET 1500 LİRA OLACAK”
Yine işçilerin yüzde 80’i asgari ücretle çalışıyor. Şu anda mevcut asgari ücretle çalışanların yüzde 80’i genç. 1054 liraya çalışıyorlar, aldıkları para bu. Söz verdim, sevgili gençler size sözüm söz. Asgari ücret CHP iktidarında net 1500 lira olacak. Bunun yeterli olmadığını ben de biliyorum. Ama bir adım atıyoruz. Mali disiplini bozmadan bu işi çözeceğiz. Herkes rahat yaşayacak, bir nefes alacak. Bin liradan 1500 liraya çıkması rahat nefes almanızı sağlayacak.

“İŞ BULDUKTAN SONRA PARAYI SİZDEN İSTEYECEĞİZ”
Burada bitmiyor, daha devamı var. Üniversitede okurken öğrenim için kredi alıyor. Mezun olunca devlet yakasına yapışıyor. Borcunu öde… İyi de işi yok. İcraya veriyor. Sevgili gençler CHP iktidarında iş buluncaya kadar bu borçların tahsili engellenecek. İş bulduktan sonra parayı sizden isteyeceğiz, faizler de silinecek.

“CHP İKTİDARINDA BÜTÜN MEYDANLAR SİZİN OLACAK”
Ve sevgili gençler, bir ülkede diktatöre diz çöktüren sevgili gençler sizinle gurur duyuyoruz. CHP iktidarında bütün meydanlar sizin olacak. Meydanlarda özgürce gezeceksiniz. Biber gazı CHP iktidarında olmayacak. Çünkü biz düşünceden korkmuyoruz. Yasaklar, yasaklar da kalkacak. Gençler özgür bir ülkede olmanın havasını teneffüs edecekler.

PASSOLİG'İ KALDIRACAĞIZ
"Passolig belasını kaldıracağım. Özgürce maçlara gireceksiniz. Herkes istediği sloganı atacak. Slogan atılıyor, beyefendiler rahatsız oluyor diyorlar. O sloganlar orada boş yere atılmıyor. Passolig'i kaldıracağız, herkes istediği maça, istediği zaman gidecek. İstediği sloganı da atacak."

PASSOLİG NEDİR?
14 Nisan 2014 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanan yeni yasal düzenleme ile kağıt biletler yerini Passolig Kartlarına bıraktı, maçlara artık sadece Passolig Kart ile giriliyor. Passolig, maçlara olan ilgili bir miktar azaltsa da, maçlara kaçak girmenin de önüne geçiyor.. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.