Savcı Okan Bato’nun talimatıyla 13 ilde, 17’si ilk operasyonda gözaltına alınıp serbest bırakılan 26 polis hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.Başkomiser Talha Ülkümen de daha önce yaptığı gibi gözaltı kararı çıkarılınca Emniyet'e kendisi gelip teslim oldu.Başkomiser Ülkümen, Emniyet'e gelişinde basın mensuplarına açıklama yaptı.

İşte Ülkümen'in o açıklaması:

Teröristler elini kolunu sallarken, Kobani eylemleri adı altında, ellerinde terörist bayrakları varken, eylem yapıyorlar. Ancak bir polis, terörün yoğun olmadığı yerlerde bile zırhlı araçlarla gidip gelmek zorunda kalıyorlar. Ne gözaltı, ne zindan bizi yıldıramaz.

Devletin içine düştüğü aciz durumdan fazla üzmüyor bizi gözaltına alınmamız. Yeter ki devletimizin bekası için hayırlı hizmetler yapılmış olsun. Benim tavrım değişmedi. Yolun bu tarafında olmaktan çok memnunum.

Her şartta yaptığım her işte kendime kefilim. Daha önce, tutuksuz yargılandığım 3 ay boyunca, hep üzülüyorduk. Aynı okuldan mezun olduğumuz, arkadaşlarımız, ağabeylerimiz, Silivri'de yatıyorlar, Biz ailemizle gezerken, onlara mahcup mahcup selam gönderiyorduk. Şimdi bizi çağırdılar, onlarla aynı çizgide, aynı mağduriyeti yaşayan biri olarak, ağzım dolu dolu rahatlıkla selam gönderebiliyorum. Son olarak söyleyeceğim şudur: Bütün çiçekleri koparsanız da baharın gelişini engelleyemezsiniz.