'Terörle Mücadele Tempo Artarak Devam Edecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle mücadelemizi askerimizle, polisimizle, köy korucularımızla birlikte kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Ramazanda sürdüğü gibi ramazan sonrası bu çok daha tempoyu artırarak devam edecek." dedi.

'Terörle Mücadele Tempo Artarak Devam Edecek'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısıyla ilgili olarak, "Son tutuklananlarla birlikte şu anda 30 tutuklanan var ve bu 30 tutuklananla birlikte geleceğe yönelik birçok ipuçları yakalanabilir, alınabilir. Bu ipuçlarıyla birlikte de bu işin üzerine üzerine gidilecektir.

Tabii görüldüğü gibi bakıyorsunuz Dağıstan'dan var, Kırgızistan'dan var, Tacikistan'dan var. Yani komşu kuzeydeki Kafkas ülkelerinden olanlar ne yazık ki bu işin içerisinde. Olay tabii tamamen DAEŞ çerçevesi içerisinde, onların metotlarıyla yürüyen bir süreç. Konu sıkı bir takipte. Neticede bir terör eylemi olmuştur ve bu terör eyleminin neticesinde de 45 kadar dost, kardeş kaybolmuştur. Yaralılar her geçen azalmakta ve tedavileri bitenler taburcu edilmektedir." ifadelerini kullandı.

Biz bu terörün üstesinden kesinlikle geliriz


Biliyorsunuz bu bayrama ne yazık ki terörle mücadele içerisinde girmiş bulunuyoruz." diyen Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti.

O bakımdan tabii çok ciddi sıkıntıları yaşayarak girdik. Ama ben her kutlu doğumun sancılı olacağına inanan bir insanım. Bunun da böyle olacağına inanıyorum. Sonu bunun çok çok hayırlı olacak öyle düşünüyorum, öyle inanıyorum ve mücadelemizi de askerimizle, polisimizle, köy korucularımızla birlikte kararlı bir şekilde sürdürüyoruz.

Ramazanda sürdüğü gibi ramazan sonrası bu çok daha tempoyu artırarak devam edecek. Bunu da açıkça söylemem lazım. Böylece milletimin birliği, beraberliği, kardeşlik anlayışı sürdüğü sürece biz bu terörün üstesinden kesinlikle geliriz."

Putin ile görüşme konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşme ile ilgili de şunları kaydetti: "Dışişleri Bakanımızın, Sayın Lavrov ile Soçi'de yaptığı görüşmeye göre, bu ay sonu ya da ağustos ayı içinde, yani G-20 öncesi bir görüşme söz konusu olabilir, daha kesin değil.

Zulme rıza zulümdür

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Ortada herhangi bir suç söz konusu değil, ne bileyim insan öldürmek böyle bir şey olmadığı halde Mursi ve arkadaşlarına karşı alınan bu kararların hepsi tamamıyla masa üstüdür ve suflörü olan kararlardır. Bu kararları bizler tasvip etmiyoruz.

Çünkü zulme rıza zulümdür. Mısır'daki insanların hepsi bizim kardeşlerimiz ve bu kardeşlerimize karşı takınılan bu tavrı bizim bir defa takdir etmemiz bir Müslüman olarak, bir insan olarak, demokrasiye inanmış insanlar olarak bizi bir defa çok çok zor durumda bırakır diye düşünüyorum." dedi.

Suriyeli mülteciler konusu

Erdoğan, Suriyeli mültecilerin durumu ile ilgili olarak da şunları kaydetti: "Bir defa bu noktada her şeyden önce şu anda Suriyeli mültecileri kamplarda ağırlamak veyahut da bunları değişik vilayetlerimizden insani olmayan birçok şartlarda ağırlamaktan öte bu insanların içerisinde kalifikasyonu çok yüksek insanlar var. Ve bu insanları biz ülkemizde değerlendirmek imkanına sahibiz. Üstelik ortak değerlerimiz noktasında olan bu insanlardan hem istifade ederiz hem de onların insani olmayan koşullarda yaşamasını ortadan kaldırırız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mursi'nin cumhurbaşkanlığında o hükümete, o yönetime Türkiye ve Katar'dan başka herhangi bir mali destek veren ülke yoktu ama daha sonra hiç o destek vermeyen ülkeler şu andaki mevcut yönetime çok ciddi parasal destekler verdiler, yardımlar verdiler.

Bir taraftan da Mursi ve arkadaşlarına idam cezaları, bunun yanında müebbet hapis cezaları vermeye başladılar. Bunun delili nedir, belgesi nedir? Bunu dünyaya açıklayabiliyorlar mı? Hayır. Sadece 'biz yaptık oldu' mantığıyla gidiyor. Böyle bir zulme bizim 'evet' dememiz mümkün değil. Çünkü bizim ilkemiz; zulme rıza zulümdür. Biz buna katlanamayız." şeklinde konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.