Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık A Haber canlı yayında TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak’ın görevinden ayrıldığını açıkladı. Işık, "TÜBİTAK Başkanı görevinden ayrıldı, en kısa zamanda yeni atama yapılacak. Başkan karşılıklı mutabakatla ayrıldı" dedi. Altunbaşak Ağustos 2011'den bu yana TÜBİTAK Başkanı olarak görev yapıyordu.

İşte Fikri Işık'ın TÜBİTAK'la ilgili açıklamaları: Ergenekon böcek davasında kendi vicdanlarıyla bilgileriyle rapor yazmıyorlar. Aksine yukarıdan gelen, amirinden değil abisinden gelen talimata göre rapor yazıyorlar. Ama biz 17-25 Aralık'tan sonra bunların kurumdan ilişiklerini hızla kestik. Bazılarını açığa aldık. Ama bir çoğunun da kurumla ilişiğini kestik. Bunlar dediğim gibi amiri değil, kendi vicdanı değil, sadece abisinden gelen talimata göre sahte rapor veren insanlar. Bunların TÜBİTAK'ta kalması itibarına imajına zarar veriyordu.

Ama yerine gelen arkadaşlar da sahtecilikleri ortaya çıkaran arkadaşlar. TÜBİTAK bir zarar gördü ama bütün yanlışları düzelten yine bizim göreve getirdiğimiz arkadaşlar oldu. Balyoz'daki sahteciliği de yine TÜBİTAK belgeledi. Yazılmamış raporu tuttular TÜBİTAK raporu diye sundular. Bunlar ortaya çıkaran da yine TÜBİTAK'ın kendi yapısı. Kuruma haksızlık yapmak doğru değil. Kuruma sızmış, oradaki insanları bıktırarak ayrılmaya zorlamış, onun yerine de paralel yapılanmayı getirip oturtmuşlar. Onlar da akıllarına bilgilerine göre değil abilerinin talimatlarına göre rapor yazmışlar.


Bakan Işık, ‘Karşılıklı mutabakatla görevinden ayrıldı’ demesine rağmen Ankara kulislerinde Altunbaşak’ın istifa ettiği konuşuluyor.

YETİŞMİŞ ELEMANLAR İŞTEN ATILDI

Özellikle Başbakanlık’taki ‘böcek’ soruşturmasına ilişkin raporun değiştirilmesi için yapılan siyasi baskı ile gündemden düşmeyen TÜBİTAK’ta 1.000’e yakın isim görevden alındı. Bu süreçte mahkeelerden giden taleplere TÜBİTAK’tan ‘Yetişmiş elemanımız yok, değerlendiremiyoruz.’ cevaplarının verilmesi bu kurumdaki kıyımı gözler önüne serdi.

Işık, "TÜBİTAK Başkanı görevinden ayrıldı, en kısa zamanda yeni atama yapılacak. Başkan karşılıklı mutabakatla ayrıldı" dedi.

Ağustos 2011’den bu yana TÜBİTAK Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ın başarılarla CV’si ise sosyal medyada gündem oldu.

İşte görevden alınan TÜBİTAK Başkanı'nın CV'si:

PROFESÖR DR. YÜCEL ALTUNBAŞAK I. İŞ DENEYİMİ

1) Başkan, Ağustos 2011-halen TÜBİTAK, Ankara 2) Rektör, Temmuz 2009–Ağustos 2011 TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Ankara 3) Profesör, Temmuz 2009–halen Elektrik–Elektronik Mühendisliği Bölümü TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Ankara 4) Profesör, Mart 2009–Temmuz 2009 Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Georgia Teknoloji Enstitüsü, Atlanta, Georgia 5) Doçent Doktor, Ağustos 2004–Mart 2009 Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Georgia Teknoloji Enstitüsü, Atlanta, Georgia 6) Danışman, Mart 2005–Mart 2008 Vestel, Manisa, Türkiye 7) Ağ (Network) Öğretim Üyesi, 2003–2007 yaz dönemleri Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Sabancı Üniversitesi, İstanbul, Türkiye 8) Kıdemli danışman ve şirket ortağı (hissedar), Haziran 2001–Ocak 2004 EGT Inc., Atlanta, Georgia, özel bir teknoloji şirketi 9) Yardımcı Doçent Doktor, Ağustos 1999–Ağustos 2004 Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Georgia Teknoloji Enstitüsü, Atlanta, Georgia 10) Teknik grup üyesi, Temmuz 1996–Ağustos 1999 Hewlett–Packard Laboratuvarları, Palo Alto, Kaliforniya 11) Yardımcı Doçent (Danışman), 1998–1999 Elektrik Mühendisliği Bölümü, Stanford Üniversitesi, Palo Alto, Kaliforniya 12) Yarı–zamanlı eğitmen, 1998–1999 Elektrik Mühendisliği Bölümü, San Jose Devlet Üniversitesi, San Jose, Kaliforniya 13) Araştırma Görevlisi, Eylül 1993–Haziran 1996 Rochester Üniversitesi, Rochester, New York 14) Öğretim asistanı, Eylül 1992–Ağustos 1993 Rochester Üniversitesi, Rochester, New York 15) Yaz stajı, 1990 ve 1991 Türk Telekom, Kayseri, Türkiye

II. DERECELER

Doktora, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği, Rochester Üniversitesi, Rochester, New York, 1996 Yüksek Lisans, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği, Rochester Üniversitesi, Rochester, New York, 1993 Lisans, Elektrik Mühendisliği, Bilkent Üniversitesi, Ankara, Türkiye, 1992 Lise, İzmir Fen Lisesi, İzmir, Türkiye, 1987