Yalçın Akdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Sert Cevap

Yalçın Akdoğan Kemal Kılıçdaroğlu'nun o sözleri üzerine "Mesele Kayseri pazarlığı, mülteci pazarlığı hiç değil, mesele insani bir görev. Kılıçdaroğlu'na Türkiye'deki kamplarımızı ziyaret etmesini tavsiye ederim" dedi.

Yalçın Akdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Sert Cevap
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mültecilerle ilgili sözlerini eleştirerek, "AB Türkiye'yi sorgulayan, eleştiren taraf değildir. Türkiye AB'nin ezberini bozan bir teklifte bulunmuştur. Mesele Kayseri pazarlığı değildir.

Mülteci pazarlığı hiç değildir. İnsani bir görevdir. AB bize bir şey yaptırmaya çalışmıyor biz onlara bir şey yaptırmaya çalışıyoruz. Kılıçdaroğlu'na Türkiye'deki kamplarımızı ziyaret etmesini tavsiye ederim. Suriyelerle empati yapması ve Türkiye'nin ne kadar iyi insani yardım yaptığını görmesi açısından da iyi olur diyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mültecilerle ilgili sözlerini eleştirerek şu ifadeleri kullandı: "Ciddi bir insani kriz yaşanıyor. Krizi böyle ir seviyede değerlendirmemek gerekir.

Kurnazlık, kandırmaca, Kayseri pazarlığı vs. bu konunun ağırlığı ile bağdaşan ifadeler değildir. Bugüne kadar mültecilere harcadığımız para 10 milyar dolar. Bu konuyu AB'nin gündemine taşıması bu önemli bir başarıdır. Önemli bir diplomatik başarıdır.

AB TÜRKİYE'Yİ SORGULAYAN, ELEŞTİREN TARAF DEĞİL. TÜRKİYE AB'NİN EZBERİNİ BOZAN TEKLİFTE BULUNMUŞTUR

AB Türkiye'yi sorgulayan, eleştiren taraf değildir. Türkiye AB'nin ezberini bozan bir teklifte bulunmuştur. AB Türkiye'ye bir şey yaptırmaya çalışmıyor. Türkiye AB'nin elini daha çok taşına altına koysun diye bir teklif götürmüş durumda. Bu bir insaniyet görevi. Birileri dediği için bu insanlara bakmıyoruz. Herhangi bir destek göremeden de Türkiye bu insani kriz ile baş etmeye çalışmaktadır.

MESELE KAYSERİ PAZARLIĞI DEĞİLDİR. MÜLTECİ PAZARLIĞI HİÇ DEĞİLDİR. İNSANİ BİR GÖREVDİR

Mesele Kayseri pazarlığı değildir. Mülteci pazarlığı hiç değildir. İnsani bir görevdir. Tahsis edilecek olan fon, Türkiye bütçesi için değil. Suriyeliler için kullanılacak bir fondur. Türkiye'nin teklifi düzenli göçmen alması ile ilgilidir. Belli bir tarihten sonra Türkiye'den giden Suriyelileri biz alırız ama, siz de aynı sayıda düzenli göçmen alın. Böyle bir şeyi AB'nin kabul etmesi önemli bir gelişme olacaktır.

AB BİZE BİR ŞEY YAPTIRMAYA ÇALIŞMIYOR BİZ ONLARA BİR ŞEY YAPTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Yunanistan ile Geri Kabul Anlaşmasını biz yapmadık. 2002 yılında yapıldı. Devlet sorumluluğunu gereği bunu devam ettirmektir. Bu Suriyelileri kapsamıyor. Suriyeliler ile ilgili Brüksel'deki toplantı sonrasında gelinen noktayı göreceğiz.

KILIÇDAROĞLU'NA TÜRKİYE'DEKİ KAMPLARIMIZI ZİYARET ETMESİNİ TAVSİYE EDERİM

Kılıçdaroğlu'na Türkiye'deki kamplarımızı ziyaret etmesini tavsiye ederim. Suriyelerle empati yapması ve Türkiye'nin ne kadar iyi insani yardım yaptığını görmesi açısından da iyi olur diyorum."


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.