AK Parti kulisleri bu kez de parti kurucularından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarıyla çalkalandı. Arınç'ın bir televizyon kanalında kullandığı "yeni yetmeler" ifadesi, sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu.

Arınç, A Haber'de yaptığı açıklamalarda, "Yeni yetmelerin mevhum bazı değerler üzerinden aslında öyle olması gerekir aslında şöyle olması gerekir diye hesaplar yapması bizim aramızdaki yıllardır süren kardeşliği zedeleyebilir. Herkesin bu tür insanlara karşı onlara ayıplayıcı şöyle yapın deyici bir tavır alması lazım" dedi. 

Arınç, "yeni yetmeler" ile kimi kastettiğini açıklamadı. Ancak sonraki açıklamaları, "kimi kastetmediğini" gösterir nitelikteydi;
"Bu partiyi siz kurdunuz, sizin isminiz çok önemli… Bu parti kadro partisi. Bir insanı sorumlu bir yetkide denemediğinizde onun kapasitesini ölçme imkanını bulamazsınız..."

KİMİ KASTETTİ?

Sosyal medyada yapılan yorumlarda, Arınç'ın "yeni yetmeler" olarak kastetitği kişilerin, Ak Parti'ye kurucu olmayıp da sonradan gelen ve bakanlık, başkanlık gibi sorumluluk içeren mevkilerde yer almayanlar oldukları yorumları yapıldı.