Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son ekonomik gelişmelerin yanında Türkiye'nin terörle mücadelesini değerlendirdi. Zeybekci, "Acaba 'birlik ve beraberlik gerçekleşir mi, içlerinden kopan olur mu' dedik. Bunu acizlik zannettiler. Şimdi acizlik neymiş görüyorlar. Yeri göğü başlarına yıkacağız" dedi.
Bakan Zeybekci'nin katıldığı toplantıya Şırnak'ta şehit düşen İzmir'de toprağa verilen Abdülkadir Pekdaş'ın babası ve kardeşleri de katıldı.

"YERİ GÖĞÜ BAŞLARINA YIKACAĞIZ"

Zeybekci, "Abdülkadir yavrumuzu toprağa verdikten bir hafta sonra bizimle beraber olmanız önemli. Bu bayrak, devlet hepimizin. Diyarbakır Ergani'de konuştuğum Mehmet Amca da yakamdaki bayrağa bakarak 'O bayrak benim bayrağım, bu vatan benim vatanım, devlet benim' demişti. Biz şehit olmaya inanırız. Ama o hainlerin böyle bir şansı, nimetleri yok. Onlar geberip gittiklerinde gidecekleri yer cehennem çukurlarıdır. Bu milletin evlatları tarihte bir kere bile teslim olmadı. Diz çökmedi. Bakın ne yaparlarsa yapsınlar, bu topraklardan bir çakıl dahi koparamayacaklar. Zannettiler ki Tayyip Erdoğan, biraz sessiz kaldı, sustu, Başbakan Davutoğlu sessiz kaldı, acizlik var zannettiler. Bu millet aç susuz kaldı hiç aciz olmadı. Şimdi acizlik neymiş görüyorlar. Yeri göğü başlarına yıkacağız" diye konuştu.

Zeybekçi, PKK yöneticilerini kastederek "Birisi lağım faresi gibi İran'ı, öteki Irak'ı diğeri de Suriyenin içlerine kaçtı. Kaç kaçabildiğin yere. Dönüp dolaşıp aynı yere geleceksin Millet hesabını soracak" dedi.