Almanya'da şehitlerimize büyük saygısızlık

Eurobasket 2015'te 12 Dev Adam'ın ev sahiplerinden Almanya ile Berlin'de karşı karşıya geldiği mücadelede yaşanan olay büyük tepki çekti.

Almanya'da şehitlerimize büyük saygısızlık
 Eurobasket 2015'te B Grubu'nda Almanya, Sırbistan, İzlanda, İspanya ve İtalya ile mücadele eden 12 Dev Adam, 3. maçında ev sahiplerinden Almanya ile Berlin'de karşı karşıya geldi.

"12 Dev Adam", son günlerde Türkiye'de yaşanan terör olayları nedeniyle formalarına siyah bant takarak maça çıktı. Millilerin teknik heyeti de yakalarına siyah kurdele taktı.

FIBA'YA RAĞMEN SAYGI DURUŞU

FIBA, şehitlerimiz için saygı duruşunu kabul etmese de, Millilerimiz maç öncesinde bir araya gelerek şehitler için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun başlamasından kısa bir süre sonra salon yetkilileri müziğin sesini açtı. Bu saygısızlığa karşılaşmayı izleyen çok sayıda Türk seyirciler büyük tepki gösterdi.

Karşılaşmayı izleyen 13 bin 50 seyirci arasında bulunan çok sayıda Türk taraftar da ay-yıldızlı ekibi destekledi. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Türkiye sizinle gurur duyuyor" tezahüratı yapan taraftarlara milliler alkışlarla karşılık verdi.

ATAMAN'DAN TEPKİ: ÇOK SİNİRLENDİM

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Ataman, saygı duruşu sırasında müzğin açılmasına sert tepki gösterdi.

Ataman, ''Bizim açımızdan çok duygusal bir maçtı. İspanya maçından sonra aldığımız haber, bugün toplantıdayken yine şehit haberleri. Bizi çok derinden yaraladı ancak bizim yapabileceğimiz tek şey Türk'ün gücünü göstermekti. Maçtan önce saygı duruşu olması konusunda FIBA ile konuştuk ama ikna edemedik. FIBA kabul etmese de saygı duruşunda bulunduk. Biz saygı duruşundayken, müzik başladı, maskot oynamaya başladı. Sahaya komiseriyle o yüzden tartıştık. Bizim saygı duruşunda bulunduğumuz sırada salonda müziğin sesinin açılması beni çok sinirlendirdi.'' ifadelerini kullandı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.