Balkan Şampiyonu’nun Hedefi Olimpiyatta Zirve

SAMSUNLU Balkan şampiyonu atlet 18 yaşındaki Ümran Sedef Kantekin, hedefinin 2016 yılında Brezilya’da yapılacak olimpiyatlarda zirveye çıkmak olduğunu söyledi. Ümran Sedef Kantekin, "Olimpiyatlarda madalya...

Balkan Şampiyonu’nun Hedefi Olimpiyatta Zirve

İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUNLU Balkan şampiyonu atlet 18 yaşındaki Ümran Sedef Kantekin, hedefinin 2016 yılında Brezilya’da yapılacak olimpiyatlarda zirveye çıkmak olduğunu söyledi. Ümran Sedef Kantekin, "Olimpiyatlarda madalya kazanarak en büyük hayalimi gerçekleştirmek ve bayrağımızı en yüksekte dalgalandırmak istiyorum" dedi.
Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına yarışan atlet Ümran Sedef Kantekin, sergilediği performansla dikkat çekti. Geçen 15 Haziran’da Romanya'da yapılan Dağkros Gençler Balkan Şampiyonası’nda 4 bin metrede en iyi parkur derecesiyle Balkan Şampiyonu olan Ümran Sedef, 12 yaşında atletizme başladığını belirterek, şöyle dedi:
"Antrenörüm okula seçme yapmaya geldi. Seçmeleri kazandım. İlk olarak atletizme başladığımda hiçbir hedefim yoktu. Çocuktuk ve atletizmin ne olduğunu bile bilmiyordum. Antrenörüm sayesinde bu işi daha fazla severek yapmaya başladım. Katıldığım ilk yarışta Samsun’da il birincisi oldum. Ondan sonra da hedefler oluşmaya başladı. Zaman ilerledikçe de çok sayıda Türkiye şampiyonluğu elde ettim. Balkan şampiyonu oldum ve Avrupa Şampiyonası’nda da milli takım halinde Avrupa şampiyonu olduk."
Hedeflerinden de bahseden Ümran Sedef, en büyük hedeflerinin olimpiyatlara gidebilmek olduğunu belirterek, "Sadece olimpiyatlara gitmek değil, orada da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edip, şampiyon olmak ve bayrağımızı olimpiyat arenasında da dalgalandırmak istiyorum. Bunun için antrenörümle birlikte yoğun şekilde çalışıyoruz. İnşallah hedeflerimize ulaşırız" diye konuştu.
Sedef’in antrenörlüğünü 6 yıldan bu yana yaptığını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atletizm antrenörü Sinan Vural, şöyle devam etti:
"Kendisini seçmeler sonrasında keşfettik ve aramıza aldık. Kısa bir süre çalıştıktan sonra katıldığı ilk yarışta birinci oldu. Sedef’te atletizm branşında başarılı olabilecek potansiyeli gördük ve kendisi zamanla elde ettiği derecelerle bizi yanıltmadı. Artık hedef çıtamız daha yüksek. Bizim hedefimiz, 2016 yılında Brezilya’da yapılacak yaz olimpiyatlarında Türkiye’ye en iyi şekilde temsil etmek ve madalya alarak zirveye çıkmak."

FOTOĞRAFLI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.