Beşiktaş'ta kördüğüm olan Sosa ve Atiba'nın durumu belirsizliğini koruyor. Arjantinli yıldızı ikna etmek için Bodrum turuna çıkartan yönetimin çabası da bir yumuşamaya neden olmadı. Tangocu da Atiba da kesinlikle ayrılmak için bastırıyor. Balık sırtı bir durum söz konusu ancak kantarın topuzu ayrılık tarafına daha ağır basıyor. Beşiktaş yönetimi ise oyuncuları ikna etmek için kesinlikle ekstra bir zam konusunu gündemine bile almıyor.

ADALET ANLAYIŞIMIZA TERS DÜŞER

Sosa ve Atiba'nın kalması için durumlarının iyileştirilmesi hakkında çıkan söylentiler gerçek değil. Yönetim bu konuda kesinlikle esnek davranmıyor. Çünkü iki oyuncuya yapılacak iyileştirmenin, şampiyonlukta pay sahibi olan diğer oyuncularda bir haksızlık duygusu yaratacağını biliyor. Hem giden hem kalan oyuncular için bunun haksızlık yaratacağı yönetimin ortak fikri. O yüzden eşitlik ve adalet için böyle bir zam konusu görüşülmeye ve gündeme alınmaya bile değer bulunmuyor.

EKSTRA GELİRLERLE BORÇ ÖDENECEK

Yönetim oyuncuların şampiyonluktan kaynaklanan ekstra gelirlerin, oyuncular arasında pay edilmesi gibi bir fikir oluşmasından da rahatsız. Futbolcuların zaten bu başarı için sözleşme imzaladıklarını ve başarı karşılığında sözleşmelerinde yazan primleri aldıklarını söylüyor. O yüzden de kesinlikle Şampiyonlar Ligi gelirlerinin çar-çur edileceği bir anlayışla hareket edilmesi imkansız. Bu gelirler borçların azaltılması için kullanılacak.

PAŞA GÖNLÜNÜZ BİLİR MESAJI

Atiba ve Sosa'ya da kulübün bu politikası çok iyi şekilde izah edildi. Birlikte yola devam etmek için ne kadar istekli ve iyi niyetli olunduğu da anlatıldı. Buna rağmen ayrılmak isteyen iki oyuncuya da "Bütün iyi niyetimize rağmen gitmek istiyorsanız para gönlünüz bilir.

Bonservisinizde yazan rakamı getirir gidersiniz" mesajı verildi. Beşiktaş Sosa için 8-10 milyon, Atiba için de 4-5 milyon euro bir bedel düşünüyor. Yani toplam 13-15 milyon euro (45 milyon TL). Bunun altında bir satışa sıcak bakılmıyor.