Galatasaray'ın golcü ismi Burak Yılmaz; "Fenerbahçe maçını kaybetmiş olabiliriz ama şampiyonluğa olan inancımızı kaybetmedik" şeklinde konuştu.

İŞTE BURAK'IN AÇIKLAMALARI...
Sezon başında yapılan 4. yıldız koreografisi sizde baskı oluşturdu mu?

"Galatasaray her sezona her zaman şampiyonluk için başlıyor. Bu sezonda şampiyonluğu amaçladığımız her hangi sezondan biri bizim için. Ama işin uçunda 4. yıldız olunca herkes tarafından ve rakibimiz tarafından istenilen bir başarı olunca, bu sezonu daha farklı kıldı bizim için.

Sezon başında yapılan 4. yıldız koreografisi de bizlerin, yönetimin ve camianın ne kadar şampiyonluğa inandığını gösterir. İşler o koreografiden sonra kötü gitmeye başladı. Biz de, böyle bir şey yaptık ama şimdi ligde iyi gitmiyoruz. İnsanlar bizim hakkımızda ne düşünür dedik. Ama çok şükür sonrasında toparlandık ve şu anda lideriz. İstediğimiz hedef doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu hafta maçı kaybetmiş olabiliriz ama şampiyonluğa olan inancımızı kaybetmedik."

“FENERBAHÇE DE BEŞİKTAŞ DA AYNI ORANDA RAKİBİMİZ”
"Fenerbahçe ile 4'üncü yıldız savaşımız var. Beşiktaş'ın ise rahmetli efsane başkanının isminin verildiği sezon. Onlar da bu sezon mutlaka kazanmak istiyorlar. Şampiyon olmak istiyorlar ve iyi bir takımları var. Ben her iki takımı da bize rakip olarak görüyorum. İşte Fenerbahçe'nin bu hafta kazanıp moral bulması Beşiktaş'ın da kendine Sivas'ta galip gelmesi çünkü önemli bir deplasmandı. Ama ben bu hafta kazanılan maçlara göre değil takım olarak bakıyorum ve her ikisi de bizim rakibimiz."

Fenerbahçe yenilgisi inancınızı sarstı mı ?

"Biraz daha emin adımlarla yere basıyoruz. Kaybettik ama bizden inancımızı ya da hedefimizden sapma gibi durum yaratmadı. Sadece bir maç kaybettik ama kesinlikle yere daha sağlam basıyoruz. Yaptığımız hataları, düştüğümüz pozisyonları görerek hiç bir hedeften sapma ya da inançta kırılma yok. Hatta belki biraz havaya girmiş olabilirdik, şimdi daha emin adımlarla hedefimize gitmek istiyoruz. Her şerde bir hayır vardır derler. Biz de bu mağlubiyetten bunu çıkarıp yolumuza devam ediyoruz."

Fenerbahçe'ye yenilmek nasıl bir duygu? Uzun süredir yenilmek üzerinizde baskı yarattı mı?


"Sonuçta bu bir derbi. Fenerbahçe'nin sahasında oynanan bir derbiydi. Biz oraya kazanmaya gittik. Hatta net gol pozisyonları bulan da bizdik. Fenerbahçe karşısında korkumuz yoktu. Zaten bunu da ilk yarıdaki pozisyonlarımızla gösterdik. Mutlaka taraftarlarının da etkisiyle bir baskı yaratacaklardı. O sırada anlamsız kendi hatalarımızdan dolayı bir gol yedik. Kesinlikle maçın hakkı 0-0 idi. Ben, bizi daha fazla gol atacak taraf olarak görüyordum.

Ama kısmet öyle olmadı. Korku yoktu, kazanmaya gitmiştik. Kazanmak için de hem oyunu hem de pozisyonları bulmuştuk ama olmadı. Artık önümüzde Başakşehir maçı var. Gerçekten de Fenerbahçe mağlubiyetinden hem kafa olarak hem beden olarak bütün takım sıyrıldı. Tamamen Başakşehir maçını bekliyoruz"

"BEN DE ÇOK ŞAŞIRDIM"
Derbide kaçırdığın bir gol pozisyonu var. Daha sonrasında magazinsel olarak da gündeme geldi. Bunu sen nasıl yorumluyorsun?

"Bana da arkadaşlarım yolladı. Ben de çok şaşırdım. Bilmiyorum onun ne olduğunu ama orada bir şey oluyor. Hatta ben de devre arası girdiğim zaman o kadar şiddetli vurmadım nasıl top oraya gitti falan demiştim. Demek ki şiddetli vurmuşum. Belki gözyanılmasıdır, belki de farklı birşeydir. Çok da fazla üzerinde konuşmak istemiyorum. Çünkü artık geçti gitti diye bakıyorum."