Demirören'den Devrim Açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 'Artık kurulları Federasyon atamayacak. Futbol ailesi seçecek' dedi.

Demirören'den Devrim Açıklaması
İşte Yıldırım Demirören'in açıklamaları;

Sebep sadece bir hakemin verdiği kararların yarattığı algı. Kulüp yöneticilerimizin şikayetlerine cevap vermek değil amacım. Asıl sorunu görmemize engel olur. Uzun yıllardır futbolun içinde olanlar bana hak verecektir. Her sezon aynı dönemde bu tartışmalar yeniden başlar.

İsimler, hakemler her şey değişir ama iddialar değişmez, tartışmalar hiç bitmez. Hakem hatalarına şaibe düşürülmeye çalışılır. Bunlara bahis iddiası ve kaos eklendi. Bu ortamda Federasyon'dan beklenen bellidir ama ben bunları yapmayacağım.

ÜZÜNTÜMÜN ÖFKEYE DÖNÜŞMESİNE İZİN VERMEM

Hakemlere uygulanacak yaptırımlara şahsen karar vermedim ve vermeyeceğim. MHK'nin istifasını istemeyeceğim. Ben de yaşananlardan üzüntü duyuyorum. Birincisi Trabzonsporumuzun mağduriyetine en az onlar kadar üzülüyorum.

Bugün düzen değişmedikçe... Başka bir camianın canı da yanacaktır. İkincisi umut vaat eden bir hakemimizi kaybettiğimiz için üzülüyorum. Bunu görüyorum ve üzülüyorum. Üzüntümün öfkeye dönüşmesine izin de veremem. Uygun ve uygulanabilir olanların çözümüyle karşınızdayım.

Deniliyor ki kurullar kirli ilişkiler içerisinde ve şampiyonu onlar atıyor. Atama yetkisinin verdiği güç bizi bu koltukta tutuyor sanıyorlar ama hayır. Biz bu gücü Türk futbolunun gelişimi için kullanmaya hazırız. Biz futbola odaklanırız, yöneticilerin maç sonu açıklamalarını dinlemektense gençlerimizin hayallerini dinlemeyi isteriz.

BU TARİHİ BİR YERE NOT EDİN

Hep hayalini kurduğumuz futbol için canla, başla çalışırız. Bugün 24 Şubat 2016 bu tarihi bir yere not edin lütfen... Yeni sistemin kapılarını görüşlerinize açıyoruz. Bu sistemin ipuçlarını vermiştik. EURO 2016 sonrası sunacaktık. MHK'nin genel oylarla seçilmesinin gereksiz söylemlerin ortadan kalkmasını istiyoruz. Dolayısıyla yönetim kurullarının bir etkisi olmayacak. MHK ve Tahkim Kurulu için bu sistem uygulanabilir.

Krizler aynı zamanda değişim başlatmak için bir fırsattır. Bu fırsatı gelin daha ileriye götürelim. Sorunun parçası olmaktan vazgeçelim. Kısa süreli çıkarları göz ardı ederek çözümün parçası olalım. Gelin hep birlikte futbolda uzlaşma kültürünü ortaya koyalım. Hepinize teşekkür ediyorum sağ olun.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.