Diyarbakırspor ligden çekildi! Kürt ligi mi kuruluyor!

Denizli Büyükşehir Belediyespor'la oynanan maçta çıkan ve şehre de sıçrayan olaylardan sonra Yeni Diyarbakırspor Kulübü, ligden çekilme kararı aldı. Diğer takımlarla alternatif bir lig kurma daveti de ekleyen Diyarbakırspor için Kürt medyası "Kürt Ligi" kurulması yorumunda bulundu.

Diyarbakırspor ligden çekildi! Kürt ligi mi kuruluyor!
Spor Toto 3. Lig'de yer alan Yeni Diyarbakırspor Kulübü, dün çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan Denizli Büyükşehir Belediyespor maçının ardından ligden çekilme kararı aldı. Kulübün bölgedeki takımlarla alternatif bir lig kurma çağrısı Kürt medyasında "Futbolda ‘Kürt Ligi” mi kuruluyor?" ifadeleriyle duyuruldu.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta yer alan Yeni Diyarbakırspor Kulübü, şok bir açıklama yaparak ligden çekildiklerini duyurdu. Yeşil kırmızılı kulübün başkanı Fevzi İlhanlı, yazılı olarak yaptığı açıklamada dün son dakikada çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan Denizli Büyükşehir Belediyespor maçında haksızlığa uğradıklarını savundu. Halkın Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) güven ve inancının kalmadığını belirten İlhanlı, bölgesel yeni bir futbol liginin kurulması amacıyla da bölge takımlarına çağrıda bulunarak girişimlere başladıklarını duyurdu.

TFF liglerinin Yeni Diyarbakırspor'un ve bölge kulüplerinin tek seçeneği olmadığı belirtilen açıklama, şöyle devam etti:  "Futbolu çok seven bölge halkımız için her zaman başka seçenekler vardır. Bölgemizdeki takımlara sesleniyoruz. Kendi bölgemizin ligleri için kulüp olarak göreve hazırız. Bizi istemeyen kirli siyaset ve karanlık odaklara karşı kendi liglerimizi kuralım. Konu bölgemiz takımları olunca sonucu belli olan TFF'nin liglerindeki bu anlayış değişmedikçe kendi seçeneklerimizi devreye sokmaktan başka çare kalmamıştır." Açıklama Barzani yönetiminin yayın organı Rudaw tarafından "Futbolda ‘Kürt Ligi” mi kuruluyor?" başlığıyla duyurulurken sosyal medyada "Kürt ligi" çağrıları yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.